Please select a page template in page properties.

Thermo Condens WTC-GB 620-A kondenzációs gázkazán

Az új Thermo Condens WTC-GB 620-A kondenzációs gázkazánnal, a fűtéstechnika-specialista Weishaupt bővítette – az álló kazánok eddig max. 300 kW-ig terjedő – programját egy 620 kW egységteljesítményű készülékkel.

Ez az új kondenzációs kazán 60 kW-tól modulációs szabályzásban 620 kW-ig adja le hőteljesítményét (50/30 °C-nál), Weishaupt WG40 PLN U Premix LowNOx égővel és a sokszor bevált W-FM 25 tüzelésvezérlővel van felszerelve. Egy négy WTC-GB 620 kazánból álló kaszkádrendszer akár 2,5 MW hőigényt tud kielégíteni.

Az új kondenzációs kazán átgondolt technikája már a fűtőhelyiségbe történő beszállításnál, bevitelnél látható: a kazán alá bármelyik oldalról betolható a villás emelő, így a készülék szállítása, mozgatása rendkívül egyszerűvé vált.

A kondenzációs kazán és az égő külön csomagolási egység, a helyszínen kell az összeszerelést elvégezni.

A DN100 méretű előremenő és a visszatérő csonkon lévő horony révén minden rendszercsoport mint primer szivattyú, csőcsoportok, hidraulikai váltó stb. gyorscsatlakozóval csatlakoztatható. Ez egyszerű, helytakarékos és csökkenti a telepítési időt.

Minden rendszercsoport professzionális hőszigetelést kapott. Ez nem csak a kivitelezési időt csökkenti jelentősen, hanem nagyon tetszetős rendszerképet teremt, valamint jelentős energiamegtakarítás mellett minden érvényes előírás betartását is biztosítja.

A gyors és a szakember számára gondmentes elektromos installációt biztosítja a kialakított kábelbevezetés, a kábelcsatorna és a kábelkihúzást megakadályozó kapocssor.

A nagyteljesítményű hőcserélő kazántest az új Thermo Condens WTC-GB 620-A készülékben alumínium/szilícium-homoköntvény – egy a gyakorlatban nagyon bevált anyag, melyről a Weishaupt már 20 évnyi tapasztalattal rendelkezik. Az előnyei: magas hővezetőképesség, hatékonyság, robusztusság és hosszú élettartam. 

A kazántest optimalizált hidraulikai átáramlása gondoskodik arról, hogy minden kazántag egyenletes ellátást kapjon, valamint a légtelenítés hatékony legyen. A hőcserélőtest egyszerű és gyors karbantartását nagyméretű tisztítónyílások teszik lehetővé.

A biztonságtechnika érdekében (EN 12828 szerint) egy (tartozékként rendelhető) szerelvénysor áll rendelkezésre a következő felszereltségben:

 • min-nyomáshatároló
 • max-nyomáshatároló (opcionálisan 2)
 • biztonsági szelep 3 bar (opcionálisan: 4, 5 vagy 6 bar)
 • nyomásmérő
 • gyorslégtelenítő.

A kondenzációs kazán kezelése intuitív módon a rendszerkészülékkel történik, alkalmazva az ismert egyszerű „forgat + nyom” elvet.

Az üzembe helyezési asszisztens keresztül választható ki a lehetséges berendezéskonfiguráció, figyelembe véve a csatlakoztatott komponenseket. Ezek után már csak a helyszínen megvalósított hidraulikát kell kiválasztani. A rendszer minden paramétert és kapcsolókimenetet felvesz automatikusan. Ez nagyon megkönnyíti az üzembe helyezést, időt takarít meg, növeli a működés biztonságát és megakadályozza a beállítási hibát.

A Weishaupt moduláris Energia-Management-Rendszere univerzálisan alkalmazható és bővíthető – még komplex berendezéseknél is. Szériakivitelben térfogatáram-szabályzású fűtőkör, egy melegvízkör, valamint egy térfogatáram vezérlésű hidraulikus váltó/leválasztó szabályzását látja el. Beköthető továbbá bővítőmodulokkal két további 2 fűtőkör. Bármelyik fűtőkör egy RG1 típ, helyiségkészülékkel távolról is kezelhető.

Köszönhetően az alapkivitelben rendelkezésre álló LAN-csatolásnak és a Weishaupt Energia-Management-Portal-nak, az új kondenzációs gázkazán egyszerűen és biztonságosan kezelhető és felügyelhető az interneten keresztül számítógéppel, okostelefonnal vagy tablettel. Az intuitív, modern Flat-Design jellemezte App segítségével a berendezés üzemeltetője bármikor elérheti berendezésének legfontosabb adatait és módosíthatja például a fűtési programokat vagy hőmérsékleteket.

A WEM-Portal szolgáltatásai üzemeltetőknek vagy fűtési szakembernek:

 • teljes hozzáférés a kezelői és a szakemberi szinthez minden paraméterével, mint a rendszerkészüléknél
 • minden azt engedélyező berendezésnél távfelügyelet és vezérlés
 • E-Mail-küldés a karbantartás elvégzésének szükségességéről, figyelmeztetés vagy hiba jelzése
 • energiamérleg ill. fogyasztás jelzése
 • kiválasztott berendezés-paraméterek naplózása

Az előnyök áttekintése:

Professzionális gáz kondenzációs rendszer

 • kiemelkedő hatékonyságú alumínium/szilícium-homoköntvény kazántest
 • nagyméretű karbantartási nyílások (kitűnő hozzáférés)
 • előremenő és visszatérő csatlakoztatás gyorsszerelő rendszerrel

Premix WG 40 PLN U égő, szériafelszereltségként

 • széles modulációs tartomány
 • jól ismert kezelés a W-FM25 tüzelésvezérlővel
 • Ultra LowNOx technika NOx < 56 mg/kWh értékkel
 • hátoldalba beépített 60 µm sűrűségű szűrő a légbeszíváshoz

Weishaupt Energia Menedzsment

 • gazdag alapfelszereltség 3 fűtőkörrel
 • professzionális kábelcsatlakoztatás kábelaknával és sorkapcsokkal
 • üzembe helyezési segéd rendszer
Up