Please select a page template in page properties.

Hatékonyan használni a földhőt. Geoblock®-hőszivattyúval.

A Weishaupt talajhő/víz-hőszivattyú Geoblock® WGB.

A Weishaupt Geoblock® WGB talajhő/víz hőszivattyúk a talajban tárolt energiát hasznosítják fűtéshez vagy klimatizáláshoz. A zárt rendszer a legcsendesebb, leghatékonyabb és robusztusabb hőszivattyú rendszerekhez tartozik és 14 kW teljesítménynagyságig áll rendelkezésre.

hatékonyság
kiemelkedő energia-kihozatal

1 kW árammal egy Weishaupt Geoblock®-hőszivattyú akár 5 kW fűtési teljesítményre képes. E jellemzőjével a piacon található legjobb talajhő/víz-hőszivattyúk közé tartozik.

rugalmas teljesítmény

Köszönhetően modulációs üzemódjának, a szivattyú is és a kompresszor  is fokozatmentesen, hőigény szerint illeszkedik minden hűtőkörhöz. Így a hőszivattyúk leginkább csupán részterhelés-tartományban dolgoznak. Ez emeli a hatékonyságot és csökkenti az üzemi költségeket. A készüléknagyságtól függően a teljesítménytartomány 1,7 ... 8,6 kW ill. 3,1 ... 14,2 kW.

intelligens kapcsolatok

A Geoblock®-hőszivattyú kivitele Smart Grid Ready (SG Ready). Ezzel nem csak intelligens áramhálózatba kapcsolható, hanem lehetővé teszi napelemes rendszer integrálását is.

készülékelőnyök
minden igényhez

8 kW-os vagy 14 kW-os teljesítményű Weishaupt Geoblock®-hőszivattyú áll rendelkezésre. Nem csak új alacsonyenergiájú házakban, hanem korszerűsítés esetén is kiválóan alkalmazhatók. Akár 65 °C- os előremenő hőmérsékletet állítanak elő, így mind padlófűtéses ill. felületfűtéses, mind fűtőtestes fűtésrendszerbe beépíthetők, de természetesen (elektromos fűtőpatron nélküli) melegvízkészítésre is kiválóan alkalmasak.

extrém csendes

A Weishaupt Geoblock® WGB a piac legcsendesebb talajhő/víz-hőszivattyúi közé tartozik. Ezt biztosítja többek között a nagyhatékonyságú kompozit-zajcsökkentéssel ellátott zajvédő burkolat, így a készülék zajszintje csupán 39 dB(A).  

hűtésre is

A Weishaupt Geoblock®-hőszivattyúk nem csak fűtésre alkalmasak, hanem végezhetik az épület hűtését is. Az ún. "passzív hűtés" kialakításban, a nyáron állandóan alacsony talajhőmérsékletet használjuk ki és  "hűvös" fűtővizet juttatunk a rendszerbe - a fűtőkör  hűtőkörként dolgozik.

kezelés
egyszerű kezelés

Legyen az PC, App, Tablet vagy okostelefon, közvetlenül a hőszivattyún vagy külön helyiségszabályzóval, a Geoblock®-hőszivattyú kezelése példásan egyszerű és érthető. A színes nagykijelzős szabályzó a már oly sokszor bevált "nyomni & forgatni"-elvvel működik. Az iOS és android App az egyszerű, gyors kezeléshez készült és a WEM-Portalon keresztül (böngészővel) számtalan beállítási lehetőséget tesz lehetővé.

támogatásra alkalmas

A legtöbb németországi lakóépület esetében a Weishaupt Geoblock®-hőszivattyúk támogatásra alkalmasak. A magyarországi lehetőségeket honlapunk nem tartalmazza.

minden egy kézből

Az "A" energiahatékonysági osztályú szivattyúktól kezdve a helyiségérzékelőkig minden tartozék egymással tökéletesen összeillik. A Weishaupt még a talajszonda fúrásáról és annak a hőszivattyúhoz való csatlakoztatásáról is gondoskodik (igény esetén).

információs anyagok. Részletes, átfogó, érdekes.

Informationsmaterial Magazin

Fűtési rendszer hatékonysági címkéje. Egy döntési segítség.

Hűtőszekrényekről, mosógépekről és tévékről már régóta ismert: az energiahatékonysági címke. A fűtőkészülék megvásárlásánál és fűtési rendszerek esetében is segíthet a döntésben az ErP-termékcímke, persze a műszaki jellemzőkkel együtt.

Effizienzlabel Heizsysteme

Weishaupt Geoblock®-hőszivattyúk (WGB)

modell

hőszivattyú-típus
energiahatékonysági osztály FŰTÉS AH
energiahatékonysági osztály FŰTÉS MH
címke-spektrum helyiségfűtés
SCOP (W35)¹

beltéri készülék mag.
beltéri készülék szél.
beltéri készülék hossz.

alkalmazási terület
modell

hőszivattyú-típus
energiahatékonysági osztály FŰTÉS AH
energiahatékonysági osztály FŰTÉS MH
címke-spektrum helyiségfűtés
SCOP (W35)¹

beltéri készülék mag.
beltéri készülék szél.
beltéri készülék hossz.

alkalmazási terület
WGB 8-A-MD-I

talajhő-víz
A+++
A++
A+++ - D
5,19

1 066,0 mm
680,0 mm
752,0 mm

fűtési rendszerek, ivóvízmelegítés

1) DIN EN 14825 szerint

 

Weishaupt Geoblock® WGB Hatékonyan kihasznált talajhő.

A Weishaupt Geoblock®-hőszivattyúk nem csak környezetkímélők, hatékonyak, csendesek és hosszú élettartamúak, hanem a legalacsonyabb üzemeltetési költségű fűtési rendszerek is.

SG alkalmas

  • Felkészült az intelligens áramhálózathoz való jövőbeli csatlakoztatásra
Opener
EHPA minőségi igazolás

  • Nemzetközi minőségi igazolás
  • A hőszivattyúk magas minőségének igazolására szolgál
Opener
Minden egy kézből

  • Hőszivattyú és és geoplus®-Turboszonda a Weishaupt-tól
Opener

Az Ön kérdése.Válaszaink a hőszivattyúkkal kapcsolatban.

Hogyan működik a hőszivattyú?

A hőszivattyú olyan fűtési rendszer, mely a környezetből veszi az energiát. Energiaforrás a talaj, a levegő vagy a talajvíz lehet. A hőszivattyú, a primérkör segítségével nyert energiát magasabb hőmérsékletre emeli az épület fűtéséhez. Ideális esetben az épület fűtésére szolgáló energia akár 75 % -t a környezetből veszi. A további 25 % -ot az elektromos energia adja, amire a hőszivattyúnak a hőközlő közeg komprimálásához van szüksége.

Mit jelent a COP?

Amikor hőszivattyú esetében COP (Coefficient Of Performance) értékről beszélünk , az ún. teljesítményszámról van szó, mely szabványos körülmények között megadja egy hőszivattyú teljesítményét. Azonban ezt semmiképp sem szabad a JAZ éves munkaszámmal azonosnak venni, miután utóbbi az adott épületbeli egyedi berendezés hatékonyságára vonatkozik. A teljesítményszámokat és azzal a hőszivattyúkat ha össze kívánjuk hasonlítani, akkor az alapfeltételeknek is azonosaknak kell lenniük. Tehát a  mérés szabványa és a mérési körülményeknek azonosak kell legyenek. Egy levegős hőszivattyú COP értéke A2/W35 mellett (2° C levegő hőmérséklet és 35 °C hőmérsékletre melegítendő fűtővíz) mérve alacsonyabb, mint  A7/W35 mellett. Az összehasonlítás nem lehetséges.

Létezik-e állami támogatás megújuló energiára, például termikus szolárrendszerre vagy hőszivattyúra való átállás esetén?

Igen, Németországban jelenleg annyi támogatási pénz áll rendelkezésre megújuló fűtés beépítésére, mint még sohasem. Az állam gazdaságélénkítő programja keretében (MAP) a megújuló energiák  alkalmazására valamint energiahatékonysági ösztönző programjában (APEE) új támogatási irányelveket határozott el. Ebből mindenki profitálhat, aki mostanában meglévő fűtési rendszerét meg kívánja újítani vagy újat akar beszereltetni.További információk és példa számítások a https://www.weishaupt.de/service/foerdermoeglichkeiten oldalon.

Miért van szükségem éves munkaszámom (JAZ) kiszámítására?

A JAZ (éves munkaszám) kalkulátorral Ön gyorsan és egyszerűen tudja kiszámolni a házában üzemelő Weishaupt hőszivattyújának éves munkaszámát. Ennek segítségével Ön támogatási kérelmet készíthet, adhat be, továbbá meggyőződhet saját rendszere hatékonyságáról is.

Az éves munkaszám megadja az előállított fűtéshő összmennyiségét, vonatkoztatva a teljes elektromos energiára. A 4-es éves munkaszám például azt jelenti, hogy egy év alatt egy egység működtető energia és három egység környezeti energia összesen négy egység fűtési hőt állít elő.

Mihez szükséges számomra a zajszámítás?

A Hőszivattyú Szövetségi Egyesület zajszámító programjára Önnek azért van szüksége, hogy meghatározza egy maximum 35 kW fűtésteljesítményű levegő/víz hőszivattyú zajszintjét.

A maximális zajimisszió értéke, dB(A) értékben mérve, különböző terület-besorolásokhoz a „Technischen Anleitung zu Schutz gegen Lärm“ „Zaj elleni védelmi műszaki utatsítás“ dokumentumban van rögzítve. Tisztán lakóövezet esetén nappal 50 dB(A) és éjjel 35 dB(A) a betartandó határ. Családi háznál kültéren felállított Weishaupt hőszivattyú esetében a berendezés jellemzője jelentősen kisebb ezen követelménynél, a szomszéd védendő helyiségétől (általában a hálószoba) mért kb. 3 méterre.

Weishaupt termékek szakcégei. Gyors keresés. Egyszerű találat.

Weishaupt termékek szakcégei. Gyors keresés. Egyszerű találat.

Kirendeltségek Weishaupt termékek számára. Gyors keresés. Egyszerű találat.

Kérjük, válasszon várost.

Alkalmazza az én székhelyem
Back
találati eredmény keresési eredmény NINCS eredmény
EREDMÉNYEK betöltése

Az Ön számára illetékes kirendeltség keresése:

Up