Please select a page template in page properties.

Szakszavak lexikon. Hőtechnika egyszerűen.

Fűtésről minden. A-tól Z-ig

 

Fűtés témában jónéhány elmagyarázandó fogalom akad. Itt minden lényegest megtalál. ABC-sorrendbe rendezve.

tágulási szelep

Hőszivattyún belüli szerkezeti egység. Az expanziós szelep egyrészről csökkenti a hőátadó közeg nyomását és ezzel a hőmérsékletét, így az elpárologtatón hőt tud felvenni, másrészről szabályozza a térfogatáramot, ezzel csak annyi hőátadó közeg jut az elpárologtatóba, amennyi valóban elpárologtatható.

tágulási tartály

A hőmérséklet növekedésekor nő a térfogat, a hőmérséklet csökkenésekor pedig csökken. Ez azt eredményezi, hogy a rendszerbe bezárt folyadék nyomása, a hőmérséklet csekély növekedéskor is jelentősen megnőhet. Ennek elkerüléséről való gondoskodás - pl.: tágulási tartály  alkalmazása - nélkül, a nyomásnövekedés a csővezetékek és más egységek tönkremenetelét eredményezik.

Thermo Condens®

Weishaupt nagyhatékonyságú kondenzációs rendszer  (kondenzációs rendszer ).

tüzelésvezérlő

Az égési folyamat során a helyes működés megvalósítása korszerű mikroprocesszoros technika révén. Ezen kívül az üzemeltető számára még további előnyök sokaságát nyújtja. A szerviztechnikusnak is segítség: munkáját célirányosan és gyorsabban tudja elvégezni (digitális tüzeléstechnika ).

tüzelőanyagok

Tüzelőanyagként fűtőolajat, földgázt, pb-gázt, biogázt stb. használnak és ezek lényegében szénhidrogénláncok. EnergiatartaImukat a levegő jelenlétében történő elégetés során hasznosítjuk.

Up