Please select a page template in page properties.

WSB (6 … 18 kW) és WSB Kompakt (6 … 10 kW) Splitblock® hőszivattyúk

Új WSB és WSB Kompakt Splitblock® hőszivattyúval bővítette a fűtéstechnikai specialista Weishaupt átfogó hőszivattyú-programját, a levegő hőforrás területen.

Az új hőszivattyúk különböző nagyságokban áll rendelkezésre, modulációs teljesítményszabályzással: 6, 8, 10, 12, 15 és 18 kW-ig (WSB) ill. 6, 8 és 10 kW-ig (WSB Kompakt). -20 °C külső hőmérsékletig megbízhatóan dolgoznak és akár 60 °C-os előremenő hőmérsékletet állítanak elő. A WSB és WSB Kompakt Splitblock® hőszivattyúk alapkivitelben alkalmasak fűtésre és hűtésre. Így nem csak új épületnél, hanem korszerűsítésnél is ideális megoldást adnak.

Az új, nagyon igényes dizájnú kültéri egység háza kiváló minőségű bevonatot, a belső oldalakon hangcsillapítóanyag-bélelést kapott. A ventilátorok kívülről nem láthatók. A szállítást az odalakon elhelyezett kéznyílások teszik egyszerűvé.
A BlueFin-elpárologtató a környezeti energia fogadására nagy felületet biztosít. Speciális bevonata növelt korrózióvédelmet, a szennyeződés megtapadásának csökkenését és a biztonságosabb téli üzem érdekében optimalizált leolvasztási funkciót biztosít.
A pontosan pozícionált nyílásokon keresztüli kondenzátum levezetés mínusz 20 °C-ig biztos üzemet nyújt. Nincs szükség az előszerelt kondenzátumvályúban elektromos fűtésre, így áramfogyasztás sem lesz.
Az energiatakarékos motorral hajtott nagyhatékonyságú ventilátormagas hatékonyságot és hosszú élettartamot biztosít. A lapát alakja aerodinamikailag optimalizált a nagy légmennyiségekhez. A 490 fokozatú elektronikus BiFlow-expanziósszelep és az elektronikus gyorsindítás (≈ 1-2 min) tovább növeli a magas hatékonyságot. Ezek révén a fűtéshez, hűtéshez vagy leolvasztáshoz csak egy szelep szükséges.

A kompresszor teljesítmény illesztését invertertechnika végzi a csendes és az anyagokat kímélő üzem érdekében. A beépített elektronika felügyelet még több biztonságot garantál.
A nagyon nyugodt járást, a parancsolt érték gyors elérését, valamint a hosszú élettartamot a kettős gördülődugattyús kompresszor teremti meg. Kiváló hő-/zajcsillapítással, valamint zajleválasztott ágyazással készült.
A gyors és fűtésszerelő-barát elektromos csatlakoztatás érdekében kiváló minőségű kihúzásvédelemmel ellátott sorkapcsok vannak a készülékben. A kültéri és a beltéri (hidraulikai) egység közötti elektromos kapcsolathoz csupán két ér (12 V adat) szükséges.

A beltéri (hidraulikai) egységben szériakivitelben a következő hidraulikus elemek vannak: diffúziótömör hőszigetelésű elpárologtató, tágulási tartály (18 l), biztonsági szelep, légtelenítő rendszer a fűtéshez és hűtéshez beépített légpalackkal, iszapleválasztó rendszer, energiatakarékos keringető szivattyú a fűtéshez és hűtéshez, 3-utú-szelep.
Az elektromos komponenseket a beltéri egységbe építették be: második hőtermelő fűtéshez és melegvíz-készítéshez, térfogatáram-szenzor, előremenő és visszatérő érzékelők, elektromos kapocsdoboz relékkel, funkciót jelző LED-csík valamint rendszerkészülék kiváló minőségű színes kijelzővel a kezeléshez.

Kompakt kivitel áll egy hidraulikus egységből (felül) és egy melegvíztárolóból (alul), két különálló csomagolási/szállítási egységben. Köszönhetően a rendszer szerelő-csőegységeknek a hidraulikai egység csatlakoztatása elkészíthető felfelé, balra vagy jobbra haladóan. A WAS 165 Eco (161 liter) melegvíztároló kompozit-hőszigetelése (vákuum hőszigetelés) egészen kiváló és rendelkezik egy 1,7 m2 felületű csőspirál hőcserélővel és egy magnéziumanódos tisztítónyílással. A Kompakt kivitel háza csupán 0,36 m2 felállítási területet igényel und 4 lábának egyenkénti állításával szintezhető.

 

Up