Please select a page template in page properties.

WSB 8 und WSB 8 Splitblock® Kompakt hőszivattyú

Az új WSB 8 és WSB 8 Splitblock® Kompakt hőszivattyúkkal bővíti széles gyártási programját a fűtéstechnikai specialista Weishaupt, a levegőt mint energiaforrást hasznosító hőszivattyúk területén.

Az új hőszivattyúk modulációs teljesítmény-tartománya 2,0 … 7,7 kW (EN 14511), energiahatékonysági osztálya A+++ (W35). Üzembiztosan dolgoznak -20 °C külső hőmérsékletig és akár 60 °C-os előremenő hőmérsékletet biztosítanak. A WSB 8 és WSB 8 Kompakt Splitblock® hőszivattyúk alapkivitelben fűtésre és hűtésre alkalmasak. Így nem csak új építésű házakban, hanem korszerűsítés során is tökéletes megoldást nyújtanak.  Az R32 (GWP 675) hőközlő közegnek köszönhetően lecsökkent a töltési mennyiség 1,3 kg-ra és ezáltal a CO2-egyenérték (0,88 t) is lényegesen csökkent. Így nincs szükség az évenkénti hidegköri tömörségellenőrzés elvégzésére és nem érvényesek a beltéri egység felállításával kapcsolatos különleges feltételek.

Az új, feltűnő dizájnnal kialakított kültéri egység teljesen horganyzott burkolatot kapott, belső oldalán zajcsillapító anyaggal borítva. A gondmentes szállításhoz oldalt menetes tuskók állnak rendelkezésre.
A BlueFin-elpárologtató nagy felületen veszi fel a környezeti energiát.  Speciális bevonata megnövelt korrózióvédelmet nyújt, kevésbé tapad meg rajta a szennyeződés, valamint optimalizált leolvasztás-funkció szolgálja a biztonságosabb téli üzemet.
A pontosan pozícionált nyílások felett elhelyezett kondenzátum-levezetés -20 °C hőmérsékletig biztosítja az üzembiztonságot. Így már nincs szükség elektromos fűtésre a kondenzátumvályúban, tehát nincs áramfogyasztás sem.
Az energiatakarékos motorral szerelt nagyhatékonyságú ventilátor kiemelkedő hatékonyságot és hosszú élettartamot biztosít. A ventilátorlapát alakja aerodinamikailag optimalizált a nagy légmennyiségekhez.
A 490 fokozatú és elektronikus gyorsindítású (≈ 1-2 min) elektronikus BiFlow-expanziósszelep szintén a magas hatékonyságot szolgálja. Ennek révén csak egyetlen szelep szükséges a fűtéshez, hűtéshez vagy a leolvasztáshoz.
Az invertertechnika biztosítja a kompresszor teljesítményének illesztését a csendes és anyagkímélő üzemhez. A beépített elektronika felügyelet több biztonságot garantál.
A kettős-gördülődugattyús-kompresszor kiemelkedően nyugodt futást, a parancsolt érték gyors elérését, valamint hosszú élettartamot biztosít. Kiváló hő-/zajcsillapítást kapott és zajleválasztott ágyazást. A gyorsan elvégezhető és szerelőbarát elektromos csatlakoztatás érdekében magas minőségű, kihúzásvédelemmel ellátott sorkapcsok kerültek beépítésre. A kültéri egység és a hidraulikus (beltéri) egység közötti elektromos összekötés csupán két huzallal (12V Data) történik.

A hidraulikai egységben (beltéri készülékben) széria-kivitelben megtalálhatók: a diffúziótömör hőszigetelésű elpárologtató, a tágulási tartály (18 l), a biztonsági szelep, a fűtéshez és hűtéshez szolgáló légtelenítő rendszer beépített légpalackkal, az iszapleválasztó rendszer, az energiatakarékos GEO keringető szivattyú a fűtéshez és hűtéshez, a háromutú-szelep.
A hidraulikai egységben beépítésre került elektromos komponensek: második hőtermelő a fűtéshez és a melegvízhez, térfogatáram érzékelő, előremenő és visszatérő érzékelő, elektromos doboz relékkel, LED-fénycsík valamint a kezelésre szolgáló rendszerkészülék részletgazdag színes kijelzővel.

Kompakt kivitel magában foglalja a hidraulikai (beltéri) egységet (felül) és a melegvíztárolót (alul) két különálló csomagolási egységben. Köszönhetően a kész rendszer-csőkészleteknek a hidraulikai egység rendelhető felfele, balra vagy jobbra haladó csatlakozással. A WAS 165 Eco (165 liter) melegvíztároló kiemelkedő hatékonyságú kompozit-hőszigeteléssel (vákuum-szigetelés), 1,7 m2 felületű csőspirál hőcserélővel és magnéziumanódos tisztítókarimával rendelkezik. A Kompakt kivitel csupán 0,36 m2 helyigényű és mind a négy láb magassága állítható.

Up