Please select a page template in page properties.

Az új Weishaupt levegő/víz-hőszivattyú Weishaupt Biblock WBB 20 (16,6 kW)

A folyamatos teljesítmény-szabályzású Biblock WBB 12 (3…10 kW) 2019-es bevezetése után a Weishaupt most egy új készüléknagysággal jelent meg a piacon.

Az új Biblock WBB 20 hőszivattyú teljesítménytartománya 5,6 kW-tól 16,6 kW-ig terjed (A2/W35 esetén). Kiemelkedő tulajdonságai: extrém csendes és kiemelkedő hatékonyságú üzem, valamint modern és sokat ígérő kültéri egység.
A kültéri egység nagyfelületű, speciális BlueFin-bevonatú elpárologtatóval rendelkezik – a megnövelt korrózióvédelem érdekében. Az áramlásoptimalizált alumínium szívásoldali lamellák és az innovatív bagolyszárny-ventilátor különösen nyugodt járást eredményez. Már egészen kis távolságra a zajszint csupán 35 dB(A). Ez a német TA Lärm előírás legszigorúbb értékének is megfelel (tisztán lakó- és gyógyhely). A beépített elektronikus expanziós szelep ráadásul magas hatékonyságot nyújt.
 
A beltéri készülék kiemelkedő hatékonyságú kompozit-zajcsillapító borítású, így extrém csendes működésű. Az egységben egy gyors inverteres Scroll-kompresszor található, mely a rendkívül nyugodt futást, a kívánt érték gyors elérését, valamint a hosszú élettartamot biztosítja. Köszönhetően a gőzbefecskendezésnek és az elektronikus tágulási szeleppel ellátott kiegészítő hőcserélőnek az új Biblock-hőszivattyú még -22 °C külső hőmérsékletnél is szállít akár 65 °C előremenő hőmérsékletet. A gazdag alapfelszereltséghez tartozik a légtelenítő rendszer, az iszapleválasztó rendszer, a hűtés-üzemhez szükséges komplett kialakítás, a térfogatáram-érzékelő, a beépített hőmennyiség-mérő, valamint a beépített második hőtermelő fűtéshez és melegvízkészítéshez – a még több biztonság érdekében.
 
Az új hőszivattyú intuitív kezelése a színes kijelzős rendszerkészülék és a LED-sáv segítségével történik. A beépített üzembe helyezési asszisztens segítségével a fűtéstechnikai szakember egyszerűen és gyorsan tudja a hőszivattyút üzembe helyezni. Ahogy az már megszokott a Weishaupt kondenzációs gázkazánoknál és a split-hőszivattyúknál, a készülék tulajdonosa App-on keresztül, az installatőr a WEM-Portalon tud hozzáférni a Biblock-hőszivattyú adataihoz -- megnézni ill. módosítani értékeket.
 
Az előnyök áttekintése:
 
Nagyon alacsony zaj: az aerodinamikus lamellákkal kialakított fémházas kültéri egység rendkívül alacsony üzemi zajt biztosít. Ezt elősegíti a nagyon csendes, nagyhatékonyságú bagolyszárny-technika és a nagyfelületű BlueFin-párologtató, valamint az, hogy a kompresszor a beltéri egységben van.

Magas hatékonyság: az új Biblock WBB 20 hőszivattyú mind 35 °C, mind 55 °C előremenő hőmérsékletnél az A+++, legmagasabb energiahatékonysági osztályt teljesíti. Így igénybe vehetők (ha rendelkezésre állnak) a legjobb támogatási lehetőségek – felújításnál és új építésnél.
 
Egyszerű szerelhetőség: a Biblock hőszivattyú kitűnik könnyű és gyors szerelhetőségével, szerelőbarát elektromos csatlakoztathatóságával. Ez értékes időt takarít meg az iparos számára, a telepítés helyén.
 
Komplett felszereltség: alapkivitel a levegő- és iszapleválasztó rendszer, a Biblock hőszivattyú már a gyártása végén alkalmas a hűtésre.
 
Intuitív kezelés: a WEM Weishaupt Energia Menedzser rendszerkészüléke egyszerűsíti az üzembe helyezést és intuitív módon vezeti a kezelőt.
 
Préseltkötésű hőközlővezetékek: hosszú élettartamú préselt csőkötések könnyítik meg a szerelést és szükségtelenné teszik a tömörségellenőrzést a 12 kW teljesítménynél.
 
Sokféle alkalmazhatóság: a széles modulációs teljesítmény-tartomány, a -22 °C külső hőmérsékletig való alkalmazhatóság és az akár 65 °C előremenő hőmérséklet a Biblock hőszivattyút a legkülönbözőbb alkalmazásokra teszi alkalmassá.

Up