Please select a page template in page properties.

WTC-GW 25-B kondenzációs gázkazán K-35P kivitelben

Azután, hogy a Weishaupt a Thermo Condens WTC típ. kondenzációs gázkazánjai új sorozatát 2017-ben sikeresen bevezette a piacra, most egy további készülékkel egészíti ki a gyártmánypalettát.

Az új WTC-GW 25-B K-35P fali kondenzációs gázkazán modulációs égőteljesítmény-tartománya 3-tól 24 kW-ig terjed ill. melegvíz-készítéskor 29 kW -- beépített rozsdamentes lemezes hőcserélővel valamint 35 literes rozsdamentes melegvíz tartállyal rendelkezik.

Egyszerűség és egyértelműség a telepítésnél, az üzembe helyezésnél, a kezelésnél és a karbantartásnál, ráadásul a legmagasabb hatékonyság: ez volt a legfontosabb cél az új WTC-GW 25-B K-35P kondenzációs gázkazán fejlesztésénél. Ez az új melegvíztárolós készülék ideális, ha csak szűkös beépítési hely áll rendelkezésre a lakásban vagy a családi házban.

Az új kazán kiemelkedő minősége már a burkolat-megoldásnál látható. Köszönhetően a felfüggesztés nagyszerű kialakításának és a szintező-rendszernek, a melegvíztároló pillanatok alatt tökéletes helyzetbe hozható. A kábelhátfal biztosítja az egyszerű, tiszta huzalozást és a ferdén osztott készülékburkolat az optimális hozzáférést. Az elektronika (jobb oldalon) fröccsenő víz ellen védve van elválasztva a hidraulikától és a mechanikai elemektől (bal oldalon).

A nagyteljesítményű hőcserélő, a kazántest kiváló minőségű alumínium/szilícium-homoköntvényből készül. Magas hővezetőképesség, hatékonyság, robusztusság és hosszú élettartam jellemzi. A kazán egyszerű karbantarthatóságát a nagyméretű revíziós nyílások teszik lehetővé.

A kondenzációs kazánban - alapkivitelben - egy VPT2 multiszenzor méri és felügyeli folyamatosan a liter/h térfogatáramot. Az előremenő- és a visszatérőágban lévő egy-egy hőmérsékletérzékelővel együtt meghatározható az aktuális hőteljesítmény és hőmennyiség. Továbbá digitálisan a fűtéskörbeli nyomás is meghatározásra kerül, a határértéknél kisebb érték esetén figyelmeztető jelet küld a kazán.

Az önkalibráló Weishaupt SCOT-rendszer (Safety Combustion Technology), a gáz tüzelőanyag változó összetétele esetén is mindig biztosítja az optimális égésminőséget. Ennél az új készüléknél a modulációs tartomány szélessége egészen 3,2 kW-ig (50/30 °C-nál) terjed.

Az üzembe helyezési segéd behatárolja a lehetséges rendszerkonfigurációkat a beépített komponensek segítségével. Ezek közül kell a helyzetnek megfelelő hidraulikai elrendezést kiválasztani. Ezzel minden paraméter és kapcsolókimenet automatikusan beállításra kerül. Megkönnyíti az üzembe helyezést, időt takarít meg, megnöveli a működési biztonságot és megakadályozza a beállítási hibákat.

A modulárisan felépített Weishaupt Energia-Menedzsment-Rendszer (WEM) a legkülönbözőbb alkalmazásokban használható és bővíthető – még összetett berendezésrendszerek esetében is. Így a szabályzástechnikába akár még 24 fűtőkör, egy pufferrel kialakított szolárberendezés valamint egy kaszkádszabályzókapcsolható be.

Köszönhetően a szériakivitelhez tartozó LAN-interfésznek és a Weishaupt Energia-Management-Portal-nak az új kondenzációs gázkazán egyszerűen és biztonságosan kezelhető és felügyelhető számítógéppel, okostelefonnal vagy tablettel, az interneten keresztül. Az intuitív, modern Flat-Design jellemezte App segítségével a berendezés tulajdonosa bármikor elérheti berendezésének legfontosabb adatait és módosíthatja például a fűtési programokat vagy hőmérsékleteket.

Amit a WEM-Portal kínál a fűtésszerelőknek:

 • teljes hozzáférés a kezelői és a szakemberi szinthez minden paraméterével, mint a rendszerkészüléknél
 • minden azt engedélyező berendezésnél távfelügyelet és vezérlés
 • E-Mail-küldés a karbantartás elvégzésének szükségességéről, figyelmeztetés vagy hiba jelzése
 • energiamérleg ill. fogyasztás jelzése
 • kiválasztott berendezés-paraméterek naplózása

A tökéletesen illeszkedő, kiváló minőségű hőszigeteléssel ellátott installációs készlet a kondenzációs kazán és a melegvíztároló összekapcsolását egyszerűvé és gyorsan elkészíthetővé teszi. A szériatartozékként, a készülékkel együtt szállított burkolatlemezek egységes megjelenést biztosítanak. Minden rendszerkomponens könnyen hozzáférhető és egy szállítótól áll rendelkezésre.

A nemesacélból készült, hőszigetelt 35-literes melegvíztároló (Powerspeicher, 2 x 17,5 liter sorba kötve) rendelkezik a melegvízhez, a hidegvízhez és a cirkulációhoz (opcionális) szükséges csatlakozásokkal. A kondenzációs kazánba hőszigetelt nemesacél lemezes hőcserélő, valamint fordulatszámszabályzott (ivóvízhez alkalmas, A energiahatékonysági osztályú) töltőszivattyú került beépítésre.

A réteges tároló puffertérfogatának párhuzamos használata magas csapolási teljesítményt biztosít, valamint tökéletesen szabályozott kifolyási hőmérsékletet és nagyon jó ivóvíz higiéniát. A kondenzációt a készülék a melegvíztöltés alatt is hasznosítja.

Az előnyök áttekintése:

Professzionális készülék-ház

 • kiváló minőségű készülékfelfüggesztés szintezőrendszerrel és kábelhátfallal
 • háromszögalakú készülékburkolat (optimális hozzáférhetőség)
 • az elektronika elválasztása a hőcserélőrendszertől, kazántesttől

Elektronikus égésszabályzás (SCOT-rendszer) alapkivitelben

 • széles modulációstartomány
 • nagyon rövid üzembe helyezési idő
 • állandó égésminőség
 • extrahalk üzem a beépített szívási zajcsillapítóval

Gazdag felszereltség

 • beépített szivattyúval vagy anélkül (H és H-0 készülékváltozat)
 • kiemelkedő hatékonyságú hőcserélőrendszer alumínium/szilícium-homoköntvényből
 • teljeskörű érzékelőrendszer

Weishaupt Energia Management WEM

 • színes kijelzős rendszerkészülék
 • beépített LAN-interfész az internetkapcsolathoz
 • professzionális kábelcsatlakoztatás színes rendszercsatlakozókkal
 • üzembe helyezési segéd rendszer
 • LED-állapotjelzősáv a rendszerállapot ellenőrzésére

Melegvíz a WAS 35 Power tároló segítségével

 • igen magas melegvíz csapolási teljesítmény (XL terhelésprofil)
 • nagyon kompakt, nagyhatékonyságú hőszigetelés (A energiahatékonysági osztály)
 • nagyon jó ivóvíz higiénia
Up