Please select a page template in page properties.

Kaszkádszabályzó hőszivattyúkhoz

Az új Weishaupt kaszkádvezérléssel a WBB Biblock és WWP-LS Split levegő/víz-hőszivattyúk párhuzamos kapcsolása valósítható meg. Akár 5 készülék kombinálható. Ezáltal a 100 kW (5 x 20 kW) teljesítmény is lehetséges.

Kiegészítő hardverre nincs szükség, mert a kaszkádvezérlő a hőszivattyú rendszerkészülékében már benne van. Az egyes hőszivattyúkat buszkábellel kell összekötni Master-Slave-elv szerint. Az egyes hőszivattyúk egyenlő futásidejét a sorrendvezérlés biztosítja, ez egyidejűleg növeli az üzembiztonságot.

A hőszivattyú-kaszkád előnyei:

  • a több készülék révén redundancia, ezáltal magasabb üzembiztonság
  • több kisebb készülék, kompakt méretekkel és kisebb súllyal, így egyszerűbb telepítés
  • lényegesen nagyobb modulációs tartomány, így mindig az igénynek megfelelő hőtermelés és a teljes rendszer hatékonysági előnyei

A hőszivattyú-kaszkád egyszerűen paraméterezhető a szabályzásban. Mindegyik hőszivattyú probléma nélkül felkapcsolható a Weishaupt Energia-Management-Portal-ra (WEM). Ezzel a kaszkád egyszerűen és biztonságosan kezelhető és felügyelhető az interneten keresztül számítógéppel, okostelefonnal vagy tablettel. Az intuitív App segítségével a végfelhasználó mindenkor hozzáfér a legfontosabb rendszer-adatokhoz és tudja módosítani pl.: a fűtésprogramot vagy hőmérsékleteket. A fűtésszerelő számára a WEM-Portal többek között teljeskörű hozzáférést biztosít a felhasználói és a szakemberszinten, lehetővé teszi minden engedélyezett készülék távellenőrzését és vezérlését, energiamérleget ill. fogyasztáskijelzést, valamint kiválasztott berendezésparaméterek naplózását.

Up