Please select a page template in page properties.

haustech olvasói szavazás a 2020-as év termékéről: Weishaupt arany és ezüst

A Gentner-kiadó által működtetett, a szakemberek számára az épülettechnika minden részét bemutató haustech.de portál, 2020-ban immár harmadszor szavaztatta meg olvasóival, mi az év terméke.

A megmérettetésben 95 gyártó több mint 100 terméke vett részt, összesen kilenc kategóriában. Kereken öt héten át összesen 3.200 szakember adta le szavazatát a haustec.de oldalon, megjelölve kedvenc termékét.

A 2020-as év terméke a “FŰTÉS” kategóriában a Weishaupt Thermo Condens WTC-GW 80/100-A kondenzációs kazán. Ezzel a készülékkel a Weishaupt fali teljesítményspektrumát (az eddigi 60 kW-ról) 100 kW-ra – kaszkád-rendszerben akár 800 kW teljesítményre bővítette. A szerelők igényeit figyelembe véve kialakított készülék különleges jellemzői az önkalibráló Weishaupt SCOT-rendszer (Safety Combustion Technology) és a széles modulációs tartomány: egészen 14,4 kW-ig (50/30 °C esetében).

A “HŐSZIVATTYÚ” kategóriában a Weishaupt Biblock WWP LB levegő/víz hőszivattyú a második helyet kapta. A készülék a 3-10 kW tartományban (a WWP LB 12 esetén) ill. az 5,6-16,6 kW tartományban (a WWP LB 20 esetén) érhető el. Az áramlás-optimalizált alumínium-lamellák és a bagolyszárny ventilátorlapát különlegesen csendes üzemet tesz lehetővé. Nagyon kis távolságban csupán 35 dB(A) a zajnyomásszint. Ez a TA Lärm (tisztán lakó- és gyógyövezeti határérték) legszigorúbb követelményének felel meg. A gőzbefecskendezésnek és az elektronikus expanziósszeleppel felszerelt kiegészítő hőcserélőnek köszönhetően a Biblock-hőszivattyú -22 °C külső hőmérsékletnél is működik és akár 65 °C előremenő hőmérsékletet állít elő. Ezek a funkciók a Biblock hőszivattyút a piac egyik legcsendesebb és leghatékonyabb levegő/víz hőszivattyújává teszik – egy igazi prémium termék új házat építőknek és korszerűsítőknek.

Up