Please select a page template in page properties.

A Weishaupt Csoport

A több mint 3.800 munkatárssal rendelkező Weishaupt csoport az égők, a kondenzációs technika, a hőszivattyúk, a szolárrendszerek és az épületautomatizálás területén a világ vezető vállalatai közé tartozik.

A központ a Max Weishaupt GmbH (Schwendi-ben) saját Kutatási és Fejlesztési Intézetével.
Az 1932-ben alapított vállalat 2009 óta holding formában működik: a közös tető alatt három társaság található, melyek az energia-technika, az energia-nyerés és az energia-menedzsment területeken tevékenykednek.

Energia-technika: A Weishaupt nagyon széles termékpalettát kínál mely égőkből, komplett kondenzációs fűtési rendszerekből (gáz- és olajkazánok), a megújuló energiákat hasznosító szolárrendszerekből és hőszivattyúkból áll.

Energia-nyerés: A BauGrund Süd 2009 óta része a Weishaupt-csoportnak, talajszonda-és kútfúrások megvalósítója hőszivattyús rendszerekben. Több mint 3 millió fúrt méteren szerzett tapasztalataival és 40 professzionális fúrócsapatával a BauGrund Süd a felszínközeli geotermia hasznosításban Európa egyik vezető vállalata. Ezen kívül az építési telek talajvizsgálatát is elkészíti.

Energia-menedzsment: 1995 óta tartozik a Neuberger Gebäudeautomation a Weishaupt-csoporthoz és szállít intelligens épületirányítási rendszereket. Ezek hatékony és költségtakarékos megoldásokban fogja össze a különböző műszaki rendszereket, mint a fűtés, a klíma, a szellőzés, a világítás, a napsugárzás elleni védelem vagy a biztonsági rendszerek legkülönbözőbb fajtái.

Up