Please select a page template in page properties.

A Weishaupt Csoport

A Weishaupt csoport több mint 4.100 munkatársával a tüzelőberendezések, a kondenzációs kazánok, a hőszivattyúk, a szolártechnika és az épületautomatizálás területeken az egyik vezető vállalat.

A központi egység a Max Weishaupt GmbH Schwendi-ben, a saját Kutatási és Fejlesztési Intézettel.
Az 1932-ben alapított vállalat 2009 óta tevékenykedik holding formában: három társaság dolgozik együtt az energia-technika, az energia-nyerés és az energia-menedzsment területén.
 
Energia-technika: a Weishaupt nagyon széles termékpalettáján megtalálhatók a tüzelőberendezések valamint a gáz és olaj kondenzációs technikával kialakított komplett fűtési rendszerek, a regeneratív energiákat hasznosító szolárrendszerek és hőszivattyúk.
 
Energia-nyerés: a BauGrund Süd 2009 óta a Weishaupt csoport része és hőszivattyúk installálásához készít talajszonda- és kútfúrásokat. Több mint 3 millió fúrt méter tapasztalataival és 40 professzionális fúrócsapatával a BauGrund Süd Európa az egyik vezető vállalata a talajfelszíni geotermália kihasználásában. Ezen kívül aktív az építési területek talajvizsgálatában.
 
Energia-menedzsment: 1995 óta tartozik a Neuberger Gebäudeautomation a Weishaupt csoporthoz és intelligens épületirányítási rendszereket szállít. Ezek hatékony és költségtakarékos megoldásokat tesznek lehetővé összekapcsolva olyan rendszereket, mint a fűtés, a klíma, a szellőzés, a világítás, a napvédelem vagy a biztonsági rendszerek.

Up