Please select a page template in page properties.

Rekordév az energia-technikában: 2018-ban a Weishaupt növekedése nagyobb volt, mint a piacé

Hőszivattyúkkal, gáz kondenzációs technikával és más fűtési és energetikai megoldásaival sikeres: 2018-ban a Weishaupt-csoport rekordot ért el 635 millió EUR forgalmával. A fejlődésnek a hatékony fűtéstechnika új termékei adtak szárnyakat. A Weishaupt - az elmúlt tíz év során fejlesztésre költött hatalmas, összesen 420 millió EUR összeggel - készen áll a jövő kihívásaira. A világ irányadó szakmai kiállításán, a Frankfurt am Main-ban megrendezésre kerülő ISH vásáron a cégcsoport a Weishaupt, a BauGrund Süd és Neuberger Gebäudeautomation vállalatok minden termékével és szolgáltatásaival lesz jelen 2019. március 11. és 15. között.

A Weishaupt-csoport, az energia témában rendszerek ajánlója, nemzetközi forgalmát 2018-ban (az előző évhez képest) hét százalékkal 635 millió EUR-ra növelte. Egyedül a németországi növekedés több mint tíz százalék volt. Ez azt jelenti: az 1932-ben alapított vállalat a piaci átlagnál lényegesen jobban növekedett. A világban 3.580 munkatársat foglalkoztató cégcsoporthoz tartozik a Max Weishaupt GmbH (hőtermelők, a családi házakhoz alkalmas hőszivattyúktól az ipari-nagyégőkig), a BauGrund Süd (felszínközeli geotermia fúrása) és a Neuberger épületautomatizálás.

Különösen keresettek voltak többek között a Weishaupt hőszivattyúk. A 2018-ban Németországban eladott készülékek száma az előző évhez képest 22 százalékkal nőtt. Ebben visszatükröződik a fűtéstechnika-piac trendje. Ami szerint a hőszivattyúk 2017-ben voltak először a legtöbbet installált hőtermelők, a németországi engedélyezett lakásépítésekben. A Weishaupt 2007 óta építette fel széles hőszivattyú termékprogramját a levegő, a föld és a víz környezeti energiájának hasznosítására. Ehhez járul a Weishaupt-csoportbeli BauGrund Süd kompetenciája a talajszonda- és a kútfúrásban, amikor a föld és a víz környezetbarát hőjét csatlakoztatja.

Az értékesített készülékszámot illetően, a kondenzációs technika 2018-ban szintén növekedést ért el az elmúlt évhez képest, mégpedig 12 százalékkal, ami a szakma németországi növekedési átlagértékénél magasabb.

Pozitív visszatekintés
Dipl.-Ing. Siegfried Weishaupt úr, a cég vezetője pozitívan értékelte a Weishaupt-csoport hosszútávú vállalati eseményeit: „A nagyszerű fejlődés visszavezethető arra a jelentős kontinuitásra, amely az elmúlt évtizedekben minden üzleti területünket jellemezte.“ A vállalatvezető, aki 80. születésnapját 2019. februárjában ünnepelte, hangsúlyozta: „A Max Weishaupt GmbH az energia-technikai tapasztalataival a mai cégcsoport magja. Ehhez társultak a Neuberger a 1995-ös és a BauGrund Süd a 2009-es integrációval, két fontos üzleti terület, tehát az épületautomatizálás és a geotermia kapcsolódott be a cég életébe. Mindhárom tevékenységi terület konzekvens továbbfejlesztéséből a cégcsoport egésze profitált. Erről gondoskodnak az egyes vállalatok közötti szinergiák. Ezek számunkra, mint széles palettájú rendszerajánlónak, egyedülálló pozíciót biztosít a szakmában.“

Invesztíció a jövőbe
A Weishaupt-csoport 2010 óta folytatja tíz évre tervezett 420 millió EUR nagyságú beruházási programját. E program keretében fejlesztik az értékesítési hálózatot, a gyártó berendezéseket, a logisztikát valamint a Kutatás és Fejlesztést. Utoljára 2018-ban az új logisztika központ kezdte meg működését a Schwendi-beli törzsgyárban – egy 30 millió EUR összegű beruházásként. A következő mérföldkövek az új Észak-Amerikai Központ megnyitása Kanadában és egy teljesen új vállalati központ építése a BauGrund Süd számára. Ezzel egyidőben a vállalat folytatja a hatékony energia-technika kutatását és fejlesztését.

A fűtésszerelők partnere
A tartós sikerekhez, különösen Németországban - a hatékony és megbízható termékeken kívül - nagyon erősen hozzá járult a vállalat a fűtésszerelőkkel kialakított partnersége, mondta Dipl.-Wi.-Ing. Thomas Weishaupt úr. „Hogy a vevőkhöz való viszonyunk milyen fontos, ismét és ismét visszajelzésre kerül. A szakmában végzett reprezentatív felmérések is magas vevő-elégedettséget mutatnak,“ mondja a Weishaupt cégvezető társtulajdonosa. A fűtésszerelőknek szóló különösen fontos ajánlatnak nevezi Dipl.-Wi.-Ing. Thomas Weishaupt úr a saját termékekhez kapcsolódó szolgáltatásokat éppúgy mint a németországi, a 28 kirendeltséggel megvalósuló területi lefedettséget. Ezek saját épületben dolgoznak, mindenre kiterjedő felszereltséggel.

„Szakiparos vevőink, a Weishaupt kirendeltségeken keresztül, az igényeikhez legjobban illeszkedően kapják a termékeinkhez kapcsolódó szervizszolgáltatásainkat. Ez a műszaki tanácsadástól a gyakorlati termékoktatásig terjed.“ A Weishaupt ezért erősíti tovább kirendeltségeinek sűrű hálózatát.

Weishaupt az ISH 2019-en
A Frankfurt am Main-i ISH világkiállításon mutatja be 2019. március 11. és 15. között a Weishaupt-csoport teljes termék- és szolgáltatás-palettáját az energia-technika, az energia-nyerés és az energia-menedzsment területeken - az új 12.0 csarnokban, 2.600 négyzetméteres standon.

sajtóközlemény letöltése

Up