Please select a page template in page properties.

Hőszivattyúk hatékonysága a gyakorlatban

Azon installatőröknek, akik vevőjüket a korszerű hőszivattyúkról és az azokkal kapcsolatos megtakarítási lehetőségekről szeretnék informálni, a fűtési rendszer-specialista Weishaupt egy érdekes füzetet ajánl.

Hogy valójában mennyire takarékos egy hőszivattyú, azt működő rendszerek és független méréssorozatok bizonyítják a legjobban, melyeket üzem közben dokumentáltak. Pontosan ilyen, különböző hőszivattyú-típusokon elvégzett tesztekről és mérésekről informálja olvasóját ez a füzet. Hosszú időtartam alatt, a gyakorlati üzemelés közben történt meg különböző referencia objektumok vizsgálata.

A Szolár Energiarendszerek Fraunhofer-Intézete (ISE) a következő adatokat gyűjtötte és felügyelte folyamatosan:

  • fűtéshőhöz és melegvízhez termelt hőenergia
  • hőszivattyú áramfogyasztása
  • havi és éves munkaszám


A folyamatos mértérték-felügyelet a fogyasztást és a gazdaságosságot egyértelműen nyomon követhetővé tette – egycsaládos és társasházaknál, új építésűnél és meglévőnél. A brosúra összesen 11 levegő/víz- és talajhő/víz-hőszivattyú referencia objektumot mutat be.

A „Wärmepumpen: Zuverlässigkeit und Wirtschaftlichkeit“ „Hőszivattyúk: megbízhatóság és gazdaságosság“ c. füzet, mint PDF rendelkezésre áll a „szerviz“ felületen, a www.weishaupt.hu oldalon. A nyomtatott kiadványt meg lehet rendelni a Weishaupt Hőtechnikai Kft. 2051 Biatorbágy, Budai u.6. , info@weishaupt.hu címen.

Up