Please select a page template in page properties.

4LN LowNOx-kivitelű gázégők füstgázvisszavezetéssel (23.000 kW-ig)

A Weishaupt monarch® WM gázégők valamint a WKmono és WK nagyberendezések 4LN LowNOx kivitelben teljesítik a világ legszigorúbb környezetvédelmi előírásait.

A 4LN-égőkialakítás füstgáz-visszavezető rendszert tartalmaz, melynek szabályzó elemei az égőbe vannak beépítve. A speciálisan kialakított keverőrendszer és a digitális tüzelésvezérlő gondoskodnak arról, hogy a jól ismert erények, mint a megbízható gyújtás, a magas lángstabilitás és a biztonságos üzemelés megmaradjanak.

A füstgázvisszavezetés (ARF) csökkenti a levegő m3  -enkénti oxigéntartalmát, emeli a levegő áramlási sebességét, csökkenti az égésgázoknak a forró reakciózónában való tartózkodási idejét, valamint csökkenti a lánghőmérsékletet.

Mindez az NOx-emisszió csökkenéséhez vezet. A füstgázvisszavezetésnél a füstgáz mennyiségének pontos adagolása döntő jelentőségű.
A Weishaupt W-FM 200 digitális tüzelésvezérlő erre a feladatra tökéletesen alkalmas. Csupán két kiegészítő elem – füstgáz hőmérsékletérzékelő és füstgáz csappantyú – és a szoftver együtt meghatározzák a füstgáz azon szükséges térfogatáramát, amely adott üzemállapotban bevezetendő.

A visszavezetendő füstgázmennyiség meghatározásánál fontos tényező a füstgáz hőmérséklete. Ez befolyásolja a füstgáz sűrűségét és ezzel a szállított térfogatáramot. Az égő stabil üzemi viszonyai és az állandó alacsony NOx -értékek érdekében, a füstgázhőmérséklet mérése folyamatos. Az eredmény korrekcióként automatikusan módosítja a füstgázcsappantyú állását. A W-FM 200 tüzelésvezérlő szoftvere, az ARF -csappantyú vezérlésén kívül rendelkezik olyan paraméterekkel, melyek további illesztéseket, finomszabályzásokat tesz lehetővé.

Up