Please select a page template in page properties.

WTC-OB 18-B olaj kondenzációs kazán

Az új WTC-OB 18-B kondenzációs olajkazánban Weishaupt purflam® kék-égő dolgozik, az égő előbeállítását a gyárban elvégezték. Kétfokozatú működése különösen takarékos tüzelőolaj-felhasználást tesz lehetővé. Az adott hőigénytől függően vagy az 1. fokozaton (12 kW) vagy a 2. fokozaton (18 kW) működik.

A nagyteljesítményű hőcserélő kazántest alumínium-szilícium-öntvény, komplett hőszigetelést kapott, éves energiahatékonysága 92 %. Ez az A energiahatékonysági osztálynak felel meg. A nagyméretű nyílások és elölről való hozzáférhetőség biztosítja a kazán egyszerű karbantarthatóságát anélkül, hogy a vízteret ki kelljen szerelni.

A Weishaupt Thermo Condens olaj kondenzációs kazán a kénszegény EL tüzelőolaj (DIN 51603-1 szerint) valamint az EL A Bio 10 tüzelőolaj (DIN 51603-6 szerint) eltüzelésére engedélyezett. Hamuképző adalékok használata nem megengedett. Köszönhetően a maximum 50 mg/kg kéntartalomnak, kíméli a környezetet és a fűtőfelületek hosszú ideig tiszták maradnak.

Mind a füstgázvezetékben, mind a légbeszívásnál zajcsillapító-kombináció került beépítésre, a kazán üzeme rendkívül csendes. A kazánburkolaton belül található egy egyszerűen karbantartható olajszűrő-légtelenítő egység.

A WTC-OB kondenzációs olajkazán biztonságos és takarékos üzemének egyik legfontosabb előfeltétele a szakmailag helyesen és gondosan elvégzett üzembe helyezés. A szériakivitelben beépített üzembe helyezési segéd ebben segít, vezérli a helyes időbeli sorrendet. A hidraulika és az olajvezeték légtelenítésével kezdi majd az 1. és 2. égőfokozat optimalizálásával fejezi be.

A moduláris felépítésű WCM szabályzórendszer mind az üzemeltetőnek, mind a fűtésszerelőnek kínál rengeteg előnyt. A különböző rendszerek, a különböző alkalmazásokhoz megfelelően kialakított modulok állnak rendelkezésre, melyek egymással eBUS-on kommunikálnak és a mindenkori igénynek megfelelő komfortos hőellátást biztosítják.

Up