ungarn hu Szerviz Fontos fogalmak gyűjteménye

Fontos fogalmak gyűjteménye

A B C D E F G
H I J K L M N
O P Q R S T U
V W X Y Z
Tágulási szelep

Hőszivattyún belüli egység. A tágulási szelep (expanziós szelep) egyrészt csökkenti a hűtőközeg nyomását és ezzel együtt a hőmérsékletét azért, hogy az elpárologtatón hőt tudjon felvenni, másrészt szabályozza a térfogatáramot, ezáltal csak annyi hűtőközeg kerül az elpárologtatóhoz, amennyi valóban el is párologtatható.

Tetőbe épített

A szolárkollektorokat három különböző módon lehet felszerelni. Németországban a feltámasztott síkkollektorok mellett mindenek előtt a tetőre és a tetőbe építhető kollektor-kiviteleket alkalmazzák. A tetőbe építhető kollektorok, szemben a tetőre építhető kollektorokkal, a tetőbe vagy a tetőborításba kerülnek beépítésre. Új építésnél a kollektorokat a cserepek helyére, közvetlenül a tetőlécre szerelik. A tetőbe építhető kollektorok tehát nem emelkednek ki a tetőből, abba optikailag teljesen beleilleszkednek, csekély támadási felületet kínálva a hónak és a viharnak. Egy ház tetőbe építhető kollektorokkal történő felújításakor a megfelelő  tetőcserepeket eltávolítják és kollektorokkal helyettesítik.

Thermo Condens

A Weishaupt nagyhatékonyságú kondenzációs rendszere (kondenzációs kazán).

Tüzelésvezérlő

Az égés során lezajló folyamat támogatására szolgáló mikroprocesszoros technika. Az üzemeltető számára sokféle járulékos előnyt biztosít. Továbbá: segítségével a szerviztechnikusok is célirányosabban és gyorsabban képesek elvégezni munkájukat (lásd: Digitális égőtechnika) 

Tüzelőanyagok

Fűtőolajat, természetes földgázt, PB-gázt, biogázt egyaránt használnak tüzelőanyagként, ezek lényegében mind szénhidrogén-láncok. Energiatartalmuk a levegővel történő elégetésük során válik hasznosíthatóvá.

Weishaupt szakcéget keres az
Ön közelében?

Itt talál Weishaupt szakcéget
Keresés

Személyes tanácsadást kér Weishaupt szakembertől?