ungarn hu Szerviz Fontos fogalmak gyűjteménye

Fontos fogalmak gyűjteménye

A B C D E F G
H I J K L M N
O P Q R S T U
V W X Y Z
O2

O2, oxigén: színtelen, szagtalan és íztelen gáz. A levegőben kb. 21% -ban fordul elő. Az égési folyamathoz elengedhetetlen.

O2-szabályzás (oxigén-szabályzás)

Az égés minőségét egy O2-érzékelőn, ill. egy elektródán keresztül mérik. Esetleges eltéréseknél  azonnal utánszabályozásra kerülnek az alapbeállítások. Ezzel csökkenthető a károsanyag-kibocsátás valamint az égésminőség és a hatékonyság állandóan magas szinten tartható. Nagy égőrendszereknél az O2-szabályzó segítségével alacsonyabb tüzelőanyag-felhasználás, ezáltal alacsonyabb tüzelőanyag-költség érhető el. Megjegyzés: a nagyteljesítményű égők esetében az O2-érzékelő az O2-szabályzóban, vagy az ionizációs elektróda  a WTC kondenzációs gázkészülékeknél (SCOT) olyan, mint a lambda-szonda a gépkocsikban.

Olaj kondenzációs készülék

Olyan rendszer, amiben a fűtéshez, és rendszerint a használati melegvíz készítéséhez keringő fűtővíz felmelegítése történik. A készüléket úgy alkották meg, hogy az égéstermékben található vízgőz kondenzációját is megvalósítsa és így nagyon magas hatásfokot érjen el. Energiahordozóként fűtőolaj használatos.

Olajelőmelegítő

Egy olyan készülék, vagy építőelem, ami a fűtőolaj viszkozitását emeli. Melegítés hatására az olaj hígfolyósabbá válik. Az olajelőmelegítés folyamatának például a nehézolaj eltüzelésekor van jelentősége, amikor is az olaj viszkozitása nem megfelelő az égőfúvókában a nyomásporlasztáshoz. De a kisebb teljesítményű égőknél is, mint például a WL5-purflam®, előmelegítik a fűtőolajat, hogy az olaj finom porlasztása hosszú leállás után és alacsony környezeti hőmérséklet esetén is sikerüljön. Az előnye még az alacsonyabb tüzelőanyag-felhasználás (és ezzel kisebb teljesítmény), egy jobb égésminőség alacsonyabb káros anyag emissziókkal és egy jobb indítási folyamat.  

Weishaupt szakcéget keres az
Ön közelében?

Itt talál Weishaupt szakcéget
Keresés

Személyes tanácsadást kér Weishaupt szakembertől?