ungarn hu Szerviz Fontos fogalmak gyűjteménye

Fontos fogalmak gyűjteménye

A B C D E F G
H I J K L M N
O P Q R S T U
V W X Y Z
Harmatpont hőmérséklet

Ha a füstgáz harmatpont alá hűl, a füstgázbeli gőz kondenzvíz formájában kiválik (kondenzációs hő és kondenzvíz, kondenzátum).

Hatásfok

A bevezetett és az elvezetett (hasznosított) energia közötti különbség. Alacsonyabb füstgázhőmérsékletek, valamint alacsonyabb előremenő- és visszatérő-hőmérsékletek révén a fűtési rendszerek hatásfoka nő.

Hatásfok (szabványos hatásfok)

A bevezetett és a leadott energia aránya egy meghatározott időszakban.

Hőcserélő

A tüzelés termelte hőnek a fűtővízbe való átvitelére szolgáló műszaki készülék. A hőcserélő a fűtőkazánok/hőtermelők fő szerkezeti egysége és döntően befolyásolja a hatékonyságot.

Hőtároló

A hő hatékony tárolására alkalmas műszaki készülék (tartály). Az ivóvízzel érintkező belső felülete gyakran zománcozott – ami a használati melegvíznél optimális higiéniát biztosít. A kiváló hőszigeteléseknek köszönhetően az energetikai veszteségek minimálisak.

Hőtermelő

A tüzelés termelte hőnek a fűtővízbe való átvitelére szolgáló műszaki készülék, amely hatékony hőcserélők és kiváló hőszigetelések segítségével minimálisra csökkenti az energiaveszteségeket (lásd: Kondenzációs rendszer és Alacsony hőmérsékletű rendszer).

Hűtőközeg

Folyadék, melyet hőszivattyúban hőközvetítésre használnak. Alacsonyabb nyomás és alacsonyabb hőmérséklet esetén hőt vesz fel, magasabb nyomás és magasabb hőmérséklet esetén pedig hőt ad le. Ezeknél a folyamatoknál az aggregát állapota mindig változik.

Weishaupt szakcéget keres az
Ön közelében?

Itt talál Weishaupt szakcéget
Keresés

Személyes tanácsadást kér Weishaupt szakembertől?