ungarn hu Szerviz Fontos fogalmak gyűjteménye

Fontos fogalmak gyűjteménye

A B C D E F G
H I J K L M N
O P Q R S T U
V W X Y Z
Füstgázveszteség

Az égéstermék veszteségek az adott tüzelőanyag (pl. fűtőolaj vagy földgáz) nem felhasznált energiáját jelentik. Ha a füstgáz nagyon magas hőmérsékleten (tehát kihasználatlanul) távozik a füstgázelvezetésen keresztül, akkor égéstermék veszteségről beszélünk. Az égéstermék hőmérsékletének illetve maradék energiájának kihasználásához alkalmazhatjuk az alacsonyhőmérsékletű rendszert, vagy még inkább a kondenzációs kazánt vagy a kondenzációs rendszert.

Fűtési jelleggörbe

A fűtési jelleggörbe (vagy hőmérséklet jelleggörbe) segítségével állítható be a kazánhőmérséklet, a külső hőmérséklethez illesztve. Alacsony külső hőmérséklet magas kazánhőmérsékletet igényel. A hatékony fűtési üzem érdekében nagyon fontos a fűtési jelleggörbe helyes beállítása, amit a karbantartás során precízen ellenőrizni kell. 

Fűtőérték, alsó fűtőérték

Azt a hőmennyiséget adja meg, amely 1 m3 (normál állapotú) gáz vagy 1 kg fűtőolaj tökéletes égésénél felszabadul, ha az égés során keletkező víz, gőz halmazállapotban marad. Mértékegysége kWh/m3 vagy kWh/kg, rövidítése Ha.

Fűtőkazán

Az égés során előálló hőnek a fűtővízbe való átvitelére szolgáló műszaki készülék. A Weishaupt gyártmányú új generációs fűtőkazánok hatékony hőcserélőik és kiváló hőszigeteléseik révén minimálisra csökkentik az energiaveszteséget.

Fűtőkörök

Fűtőtestekkel történő fűtések vagy padlófűtések hőellátására szolgáló rendszer. A csővezetékek, a fűtőtestek vagy maga a padlófűtés, valamint az elektromos szivattyúk (lásd: Keringető szivattyúk) is a fűtőkör részét képezik.

Weishaupt szakcéget keres az
Ön közelében?

Itt talál Weishaupt szakcéget
Keresés

Személyes tanácsadást kér Weishaupt szakembertől?