ungarn hu Sajtó Szakmai sajtó 2019 A Weishaupt csoport a frankfurti ISH 2019 kiállításon

A Weishaupt csoport a frankfurti ISH 2019 kiállításon

A több mint 3.500 munkatárssal rendelkező Weishaupt csoport az égők, a fűtési rendszerek, a hőszivattyúk, a szolárrendszerek és az épületautomatizálás területén a világ vezető vállalatai közé tartozik.

Szakmai sajtó

2019. 03. 15.

A Weishaupt csoport a frankfurti ISH 2019 kiállításon

A több mint 3.500 munkatárssal rendelkező Weishaupt csoport az égők, a fűtési rendszerek, a hőszivattyúk, a szolárrendszerek és az épületautomatizálás területén a világ vezető vállalatai közé tartozik.

Az 1932-ben alapított vállalat ma holding formában tevékenykedik: a Weishaupt csoport három társaságot foglal magába, melyek az energia-technika (Weishaupt), az energia-nyerés (BauGrund Süd) és az energia-menedzsment (Neuberger Gebäudeautomation) területen tevékenykednek.

A nemzetközi és iránymutató Frankfurtban megrendezett ISH Energy 2019 kiállítás keretében a Weishaupt csoport a „közel & személyesen“ irányelv jegyében mutatta be a szakmai partnereknek átfogó termék- és szolgáltatási palettáját – több mint 2.600 m2 nagyságú kiállítási standján, az új Halle 12.0 pavilonban. A három Weishaupt üzleti terület alábbi termékcsoportjai láthatók:

Energia-technika:

 • fali kondenzációs gázkazánok a 2 … 800 kW tartományban, rendszer-komponenseivel
 • álló kondenzációs gázkazánok a 18 … 1.200 kW tartományban, rendszer-komponenseivel
 • álló kondenzációs olajkazánok (45 kW-ig) , rendszer-komponenseivel
 • magashatékonyságú és kompakt hőszivattyúk a levegőből, földből, vízből történő energia kinyeréshez (180 kW-ig)
 • split hőszivattyúk (16 kW-ig)
 • szolárrendszerek, rendszer-elemek és tárolók/állomások
 • szabályzó és távvezérlő rendszerek
 • gáz-, olaj- és kéttüzelőanyagos égők digitális tüzelésvezérléssel (32.000 kW egységteljesítményig), 1 MW-tól szimultán tüzelés-üzemre is alkalmazható
 • szerteágazó szerviz-szolgáltatások fűtéstechnikai/installatőr cégek és mérnökirodák számára: tanácsadás, tervezés/projekttervezés, megrendelés, szállítás, installálás/üzembe helyezés és vevőszolgálat

Energia-nyerés:

 • geoplus®-talajszonda-fúrás
 • hydroplus®-kútfúrás
 • gyűrűtér lezárásának automatikus minőségellenőrzése

Energia-menedzsment:

 • épület irányítástechnika és épületautomatizálás

 

1. Kondenzációs technika

1.1 ÚJ: Thermo Condens WTC-GW 80/100-A kondenzációs gázkazán

Az új WTC-GW 80/100-A kondenzációs gázkazánokkal a Weishaupt kibővítette fali készülékeinek teljesítményspektrumát a korábbi 60 kW-ról 100 kW-ra – kaszkádrendszerben pedig 800 kW-ra.

Az új készülékek magas minősége már a háznál kezdődik. A nagyon átgondolt felfüggesztésnek (falra felszerelő egység) és szintező elemnek köszönhetően a kazán nagyon rövid idő alatt a tökéletes végleges helyzetbe állítható. Az egyszerű, egyértelmű kábelezést a hátsófali hely biztosítja, az elemekhez való optimális hozzáférést a a ferdén levágott készülékburkolat. Fröccsenő víz ellen védetten a (jobb oldalon) van az elektronika és a (bal oldalon) a hidraulikai és mechanikus elemek – egymástól elválasztva.

A nagyteljesítményű hőcserélő egy magas minőségű alumínium/szilícium-homoköntvény. Kiemelkedően magas a hővezetőképessége (6,7-szer jobb, mint a nemesacél), hatékony, robusztus és hosszú élettartamú. A készülék egyszerű karbantarthatóságát nagyméretű tisztítónyílások segítik.

Az önkalibráló Weishaupt SCOT-rendszer (Safety Combustion Technology) a gáz tüzelőanyag változó összetétele esetében is mindig optimális égés-minőséget biztosít. Az új készülékek széles modulációs tartománya révén akár 14,4 kW lehet a kislángteljesítmény (50/30 °C-nál).

Az üzembe helyezési segéd a csatlakoztatott készülékek segítségével behatárolja a lehetséges berendezés konfigurációkat. Csupán a rendszerre illő hidraulikát kell kiválasztani. Ezután minden paraméter és kapcsolókimenet automatikusan felveszi a szükséges értéket. Ez megkönnyíti az üzembe helyezést, drasztikusan lecsökkenti az üzembe helyezési időt, növeli a működési biztonságot és elkerülhetővé teszi a beállítási hibákat.

A moduláris felépítésű Weishaupt WEM energia-menedzsment-rendszer mindenhol alkalmazható s bővíthető – akár komplex berendezés-rendszereknél is. Az alapkivitelben (minden készülékben) megtalálható LAN-felület és a Weishaupt energia-menedzsment-Portal segítségével az üzembe helyezett kondenzációs gázkazán egyszerűen és biztonságosan kommunikálhat interneten keresztül számítógéppel, okostelefonnal vagy tablettel. Természetesen az aktuális, magas biztonsági előírásoknak a rendszer megfelel.

1.2 ÚJ: Thermo Condens WTC-OB B (20-35 kW) olaj kondenzációs kazán

A WTC-OB 18-B kazán 2018-as bevezetése óta elkészültek az új generációs, 25, 30 és 35 kW teljesítményű kondenzációs olajkazánok. Ezekben a berendezésekben gyárilag beállított Weishaupt purflam® kékláng-égő van.

A hőigénynek megfelelően az 1-es vagy a 2-es fokozatban, különösen takarékosan működik.

Az alumínium-szilícium öntvény nagyteljesítményű hőcserélőt teljes hőszigetelés veszi körbe és biztosítja az akár 92 %-os éves energiahatékonyságot. Ez A energiahatékonysági osztály!  A kazán egyszerű karbantartását nagy szabad keresztmetszetek és akadálytalan hozzáférés teszi lehetővé.

A beépített füstgáz és égéslevegő zajcsillapító-kombináció rendkívül csendes üzemet biztosít. A kazánburkolaton belül elhelyeztünk még egyszerűen karbantartható olajszűrő- és légtelenítő kombinációt is.

 

2. Hőszivattyúk

2.1 ÚJ: Biblock WWP LB (10,7 kW) levegő/víz hőszivattyú

Az új, modulációs működésű Weishaupt Biblock WWP LB levegő/víz-hőszivattyú teljesítménytartománya 3-tól 10,7 kW-ig terjed. Extrém csendes és hatékony üzeme valamint a modern és megnyerő kialakítású kültéri egysége kiemelkedő. Az új és egyedülálló formatervezésű kültéri egység elpárologtató felülete 45 négyzetméter, speciális BlueFin-bevonata növelt korrózió elleni ellenállást eredményez. A rendkívül nyugodt üzemet az áramlás-optimalizált lamellák és a bagolyszárny-lapátos ventilátor biztosítják. Már 1,5 méter távolságban alig hallható a készülék működés közben -- csupán 35 dB(A). Ez a TA Lärm előírás (Grenzwert in reinen Wohn- und Kurgebieten / lakó- és üdülő övezeti határérték) előírás legszigorúbb követelményének felel meg. A gyorsindulású elektronikus expanziós-szelep induláskor magas hatékonyságot eredményez.

A beltéri egységben Scroll-kompresszor működik extragyors inverterrel, ami a kiemelkedően nyugodt működést, a parancsolt érték gyors elérését, valamint hosszú élettartamot eredményez. A gőzbefecskendezésnek és az elektronikus expanziós-szeleppel ellátott kiegészítő hőcserélőnek köszönhetően az új Biblock-hőszivattyú akár -22 °C külső hőmérsékletnél is működik és akár 65 °C előremenő hőmérsékletet biztosít. A nagyon magas szériafelszereltség része a légtelenítő rendszer, az iszapleválasztó rendszer, a komplett felszerelés hűtésüzemhez, a térfogatáram-szenzor beépített hőmennyiségmérővel, valamint a fűtésre és melegvízkészítésre beépített második hőtermelő.

Az új hőszivattyúk kezelése intuitív módon egy színes kijelzőjű kezelő felületen és LED-funkció-hasábok segítségével történik. Az alapkivitelként beépített üzembe helyezési segéd révén a fűtésszerelő szakember kiválaszthatja a megfelelő hidraulikai változatot így a hőszivattyút egyszerűen és gyorsan üzembe lehet helyezni.

2.2 ÚJ: A Weishaupt Monoblock-hőszivattyúk mindegyike intuitív kezelőegységet kapott

A Weishaupt mindegyik monoblock hőszivattyúja intuitív kezelésű, egy 4,3 coll méretű színes érintőképernyő (és egy LED-fénysor) segítségével. A kezelői szinten van egy egyszerű melegebb/hidegebb állítási lehetőség. Továbbá kijelzésre kerül: a dátum/idő, az előremenő-, melegvíz- és külső hőmérséklet, a hőszivattyú üzemállapota, valamint a kiválasztott szint. Az érintőképernyő melletti zöld LED-fénysor jelzi továbbá, hogy a hőszivattyú zavarmentesen működik.

 

3. Tárolók és elosztó-állomások

3.1 ÚJ: WHI apartment lakáshőközpont

Az új elektronikus szabályzású Weishaupt WHI apartment lakáshőközpont egyesíti magában a fűtési hőátadás, hmv-készítés és fogyasztásmérés funkciókat – egyetlen beépítésre kész egységben.

Mind új építkezés, mind épület korszerűsítés során egyre több építési vállalkozás, tervező és installatőr-szakcég alkalmazza a lakáshőközpontot. Ennek oka egyértelműen a magas hmv-komfort, valamint a kondenzációs kazánokkal és hőszivattyúkkal való nagyszerű kompatibilitás. Mindez egy elosztó-szekrény kompakt formájában. Alkalmazási területek: például a társasházak és minden olyan objektum, ahol a melegvíz-higiéniával szemben magas követelményeket támasztanak.

 

4. Gáz-, olaj- és kéttüzelőanyagos égők

4.1 ÚJ: Fordulatszám- és O2-szabályzás a W-sorozat kompakt égőkhöz

A Weishaupt most már a W sorozatú kompakt tüzelőberendezéseihez is ajánlja az energia-megtakarító technikákat: fordulatszám – és O2-szabályzást (a W-sorozat max. teljesítménye 570 kW).

A ventilátormotor fordulatszámszabályzása az elektromos energia-felvétel jelentős (akár 70%-os) és a zajemisszió (akár 9 dB(A)) csökkentését, valamint az égő lágy indítását biztosítja. Az O2-szabályzás tüzelőanyag-megtakarítást, állandó tüzeléstechnikai paramétereket és a rendszer biztonságos felügyeletét biztosítja.

4.2 ÚJ: Ultra LowNOx-technológia PLN és 4LN+ARF – új termékek

A mind szigorúbbá váló EU-béli (valamint kínai és USA) törvényi NOx-emissziókövetelmények figyelembevételével a Weishaupt szélesíti Ultra LowNOx-égő programját. A WM-G30 (teljesítmény max ca. 4.200 kW) gázégővel a Weishaupt felfele bővítette PLN-égő programját. A PLN-rövidítés a Premix-LowNOx szóból ered – egy olyan rendszer, mely kombinálja az előkeverés és a felületen való elégetés technológiákat. Ezen tüzeléstechnika kiemelkedő előnye abban rejlik, hogy a kereskedelemben elterjedt kazánok mellett lényegesen kisebb geometriájú tűzterek is betüzelhetők miközben az NOx-érték 20 mg/kWh alatti lesz! A WM-G50 (max 11.000 kW) gázégőnél és a WM-GL20 (max 2.000 kW) ill. WKmono-GL80 (max 17.000 kW) kéttüzelőanyagos égőknél a Weishaupt kialakította a LowNOx-Version 4LN kivitelt, mely füstgázvisszavezetéssel (ARF) rendelkezik, ezáltal a nagyszerű 30 mg/kWh (gázüzemben) alatti NOx-érték érhető el. A 4LN-égőváltozat tartalmaz egy füstgáz-visszavezetési rendszert, melynek szabályzási komponenseit az égőbe építették be. Speciálisan illesztett keverőrendszerek és a digitális tüzelésvezérlő gondoskodik arról, hogy a már sokmilliószor bizonyított erények, mint a megbízható gyújtás, magas lángstabilitás és biztonságos üzemi viselkedés megmaradjanak.

 

5. Neuberger épületautomatizálás a legmagasabb igényekre

Az újdonságokról részletes információk találhatók a www.neuberger.net oldalon.

 

6. Földfelszín-közeli geotermia: a BauGrund Süd kínálata

6.1 A geoplus® talajszondák

A talajhő egy környezetbarát és korlátlanul rendelkezésre álló energiaforrás. A BauGrund Süd – a Weishaupt csoport tagja – a földfelszín-közeli geotermia vezető európai vállalata, mely kompetenciája és tapasztalatai alapján abban a helyzetben van, hogy átlátható és egyértelmű ajánlatot készíthet az építtetők és a fűtési rendszereket kialakítók, szerelők számára.

Egy BauGrund Süd gyártmányú geoplus®-talajszonda mindig egy komplex projekt, mely a helyszín elemzésétől kezdve a hőszivattyús rendszerre való rákötésig, minden munkafázist tartalmaz.

6.2 Egy hydroplus® kútrendszer

A talajvíz minden energiaforrások leghatékonyabbika, ha hőszivattyúról van szó. A bevitt elektromos energiának akár az ötszörösét tudja egy Weishaupt víz/víz-hőszivattyú szállítani. Ennek előfeltétele a professzionálisan elkészített kút, mely a talajvíz-energiaforrás folyamatos kihasználását biztosítja. Erre a feladatra kiválóan alkalmas a Weishaupt leányvállalata, a BauGrund Süd. A földfelszín-közeli geotermália vezető európai vállalata rendelkezik mindazzal a tudással és tapasztalattal a (termikus) kútberendezések területén, amely egy átlátható és biztos ajánlat elkészítéséhez elengedhetetlen.

6.3 A gyűrűtér automatikus minőségellenőrzése

A BauGrund Süd geoplus® talajszondája mostantól rendelkezésre áll a gyűrűtér automatikus minőségellenőrzésével. A jelöléssel ellátott töltőanyag és a precíz méréstechnika alkalmazása biztosítja a gyűrűtértömítés szakszerű elkészítését.

A gyűrűtértömítés a talajszonda nagyon fontos része. A talajszonda és a talajba fúrt szondahelyfurat közötti teret egy speciális építési anyaggal töltik ki. A préseléses kitöltés a talajszonda és a környező talaj optimális termikus összekötését teremti meg. Ami nagyon fontos: két talajvízvezető réteg nem kívánt összekapcsolódását, az ún. „hidraulikai rövidzárt” ezen technológiával el lehet kerülni.

A talajszondával kapcsolatos leggyakoribb reklamációk visszavezethetők a gyűrűtértömítés nem megfelelő elkészítésére. Nem ez az a része a hőszivattyús rendszernek, ahol „spórolni” kellene…..

WTC-GW 80/100-A kondenzációs gázkazánok
WTC-GW 80/100-A kondenzációs gázkazánok
Az új Thermo Condens WTC-GW 80/100-A kondenzációs gázkazán metszete.
Nyomtatható minőségű kép (500.9 KB)
WTC-GW 80/100-A kondenzációs gázkazánok
WTC-GW 80/100-A kondenzációs gázkazánok
Akár nyolc kazánból álló kaszkádrendszer (800 kW) is lehetséges.
Nyomtatható minőségű kép (251.3 KB)
WTC-GW 80/100-A kondenzációs gázkazánok
WTC-GW 80/100-A kondenzációs gázkazánok
Karbantartásnál tökéletesen hozzáférhető hőcserélő.
Nyomtatható minőségű kép (571.7 KB)
WTC-OB B kondenzációs olajkazán
WTC-OB B kondenzációs olajkazán
Az új Thermo Condens WTC-OB B kondenzációs olajkazán metszete.
Nyomtatható minőségű kép (603.6 KB)
WTC-OB B kondenzációs olajkazán
WTC-OB B kondenzációs olajkazán
A nagyteljesítményű hőcserélő Al/Si-homoköntvény.
Nyomtatható minőségű kép (532.3 KB)
WWP LB Biblock
WWP LB Biblock
Az új WWP LB Biblock hőszivattyú kültéri egységének metszete.
Nyomtatható minőségű kép (623.7 KB)
WWP LB Biblock
WWP LB Biblock
A WWP LB Biblock hőszivattyú extrém csendes beltéri egysége.
Nyomtatható minőségű kép (558.0 KB)
Weishaupt hőszivattyú
Weishaupt hőszivattyú
Weishaupt hőszivattyú intuitív kezelésű színes érintőképernyővel.
Nyomtatható minőségű kép (223.3 KB)
Weishaupt WHI lakásállomás
Weishaupt WHI lakásállomás
Az új Weishaupt WHI apartment lakásállomás.
Nyomtatható minőségű kép (2.9 MB)
W sorozatú kompakt égők
W sorozatú kompakt égők
Fordulatszám- és O2-szabályzásos Weishaupt W kompaktégővel felszerelt háromhuzamú kazán.
Nyomtatható minőségű kép (225.4 KB)
Ultra LowNOx-technológia
Ultra LowNOx-technológia
A Weishaupt PLN Ultra LowNOx gázégők már ca. 4.200 kW teljesítményig szállíthatók.
Nyomtatható minőségű kép (329.2 KB)
Ultra LowNOx-technológia
Ultra LowNOx-technológia
A PLN-égők még nagyon szűk tűztereknél is alkalmazhatók.
Nyomtatható minőségű kép (326.1 KB)
Ultra LowNOx-technológia
Ultra LowNOx-technológia
WKmono-GL80 (17.000 kW-ig) kéttüzelőanyagos tüzelőberendezés 4LN LowNOx-kivitelben, füstgázvisszavezetéssel (ARF).
Nyomtatható minőségű kép (350.5 KB)
Ultra LowNOx-technológia
Ultra LowNOx-technológia
Füstgázvisszavezetéses Weishaupt-égő elvi felépítése.
Nyomtatható minőségű kép (311.8 KB)
geoplus® talajszonda
geoplus® talajszonda
Egy geoplus® talajszonda-rendszer felépítése.
Nyomtatható minőségű kép (396.3 KB)
hydroplus® kútberendezés
hydroplus® kútberendezés
Egy hydroplus® kútberendezés talajvízből történő hőkinyeréshez.
Nyomtatható minőségű kép (269.5 KB)
geoplus® talajszonda
geoplus® talajszonda
A gyűrűtértömítés automatikus minőségellenőrzése talajszonda-berendezésnél.
Nyomtatható minőségű kép (352.5 KB)

Weishaupt szakcéget keres az
Ön közelében?

Itt talál Weishaupt szakcéget
Keresés

Személyes tanácsadást kér Weishaupt szakembertől?