ungarn hu Sajtó Szakmai sajtó 2018 Split-hőszivattyú WWP LS Kompakt

Split-hőszivattyú WWP LS Kompakt

A Weishaupt új WWP LS K kompakt split-hőszivattyúja két nagyságban, 8 ill. 10 kW teljesítményben áll rendelkezésre. Az új fejlesztésű készülék, 165 literes beépített komforttárolóval és minden szükséges hidraulikai komponenssel nagyon kis helyigényű, egyszerűen, könnyen szállítható és beszerelhető fűtő/hűtő és melegvízellátó hőközpontot.

Szakmai sajtó

2018. 05. 01.

Split-hőszivattyú WWP LS Kompakt

A Weishaupt új WWP LS K kompakt split-hőszivattyúja két nagyságban, 8 ill. 10 kW teljesítményben áll rendelkezésre. Az új fejlesztésű készülék, 165 literes beépített komforttárolóval és minden szükséges hidraulikai komponenssel nagyon kis helyigényű, egyszerűen, könnyen szállítható és beszerelhető fűtő/hűtő és melegvízellátó hőközpontot.

Kiemelkedő előnye, hogy a melegvíztároló és a beltéri egység külön részegység, amelyek így egyenként még a nehezen hozzáférhető helyiségekbe is könnyen bevihetők.
A készülékek COP és SCOP-száma is igen magas. A kültéri egység a speciális ventilátor lapátoknak köszönhetően rendkívül csendes. A beltéri egység szinte zajtalan és intuitív, élményszerű szabályzásuknak köszönhetően egyszerűen kezelhetők. Köszönhetően az alapkivitelben is beépítésre kerülő szabályzás- és vezérléstechnikának, mind a csendes, mind pedig a dinamikus hűtés lehetséges. Az új Weishaupt Applikáció révén egy okostelefonnal vagy tablettel a teljes rendszer egyszerűen távoltól is kezelhető.

Elektronikus BiFlow-expanziósszelep

Az elektronikus BiFlow-expanziósszelep, mely 490 fokozattal és elektronikus gyorsindítással (≈2 Min.) rendelkezik, pontosságával további hatékonyságnövelést jelent. Egyetlen szelep van a fűtéshez, a hűtéshez és a leolvasztáshoz.

BlueFin-elpárologtató

A kültéri egységben speciális BlueFin-bevonatos elpárologtató van. Így jóval nagyobb a korrózióvédelem és a szennyeződés nehezebben tapad meg. A felületi feszültség csökkentő bevonat („gyöngy-hatás”) miatt sokkal jobb a leolvadás. A leolvasztási funkció öntanuló!

Kettős forgódugattyús-kompresszor

A gyorsinverteres kettős forgódugattyús kompresszor nagyon nyugodt, egyenletes járást, a parancsolt érték gyors elérését és hosszú élettartamot biztosít. Kiváló zajvédő hőszigeteléssel és zajleválasztott csapágyazással rendelkezik.

Magas hatékonyságú ventilátor

A szénkefe-nélküli energiatakarékos ventilátor motor tulajdonsága a magas energiahatékonyság és a hosszú élettartam. A lapátalak a nagy levegőmennyiséghez aerodinamikailag optimalizált.

Éjszakai üzemmód

A speciális éjszakai üzemmód – egy szabadon definiálható időtartományban (pl.: az éjszakai nyugalom alatt) – lecsökkenti a fordulatszámot és így split hőszivattyú még csendesebb üzemű. Ez nem befolyásolja az alap hőszolgáltatást.

Elektromos fűtés nélküli kondenzátum-tálca

A kondenzátum elvezetése, a megfelelő pontossággal elhelyezett nyílásokon keresztül, -20 °C-ig megoldott. Ezért nincs szükség elektromos fűtésre, így szükségtelen áramfogyasztás sincs.

Hidraulikai egység – fűtésvíz rendszerkomponensek

A hidraulikai egységben (a beltéri egységben) szériakivitelként megtalálható: párazárt hőszigetelésű hőcserélő, tágulási tartály, légtelenítővel rendelkező biztonsági kombinált szelep, iszapleválasztó, energiatakarékos keringtető GEO-szivattyú („A” energiaosztály) 3-utú váltószeleppel a fűtés és a melegvíz számára, amely 100% áramlásiút-váltással rendelkezik a hatékonyság miatt.

Hidraulikai egység – elektromos rendszerkomponensek

A beltéri egységbe beépített elektromos komponensek: második hőtermelő (elektromos fűtőpatron) fűtéshez és melegvízkészítéshez, térfogatáram-érzékelő, előremenő és visszatérő érzékelő, üzemállapotot megjelenítő LED-fénycsík, valamint színes kijelzős rendszer vezérlőkészülék a kezeléshez.

Intuitív szabályzási komfort

Az új színes kijelzős kezelő készülék a sokszorosan bevált Weishaupt: „nyomni és forgatni“ elv alapján működik. Köszönhetően az üzembe helyezési segéd programnak nagyon egyszerű és gyors az üzembe helyezés. Szöveges kijelzőn kérdezhetők le a beállítási értékek.

Kényelmes kezelés App vagy böngésző révén

Az új Weishaupt-App és Weishaupt Energia-Menedzsment-Portal biztosítja az új Kompakt split hőszivattyú nagyon egyszerű kommunikációját és kezelését (interneten keresztül) számítógéppel, okos telefonnal vagy tablettel. Természetesen a egy felszerelt helyiség hőmérséklet szabályzó készüléken keresztül is történhet a kezelés.

Hűtés alapkivitelben

Mind a csendes, mind a dinamikus hűtés a sokféle szolgáltatásokat biztosító szériakivitel része.

Sokféle csatlakoztatási lehetőség

A fűtési, a hideg-, melegvíz és a cirkulációs vezetékek mind beköthetők balról, jobbról, felülről vagy akár hátulról (rendeléskor kell meghatározni) – a helyi adottságoknak megfelelően.

WAS 165 Eco tároló-technika

A 165 liter térfogatú WAS Eco melegvíztárolóban 1,7 m2 felületű, nagyon hatékony csőspirál-hőcserélő van. A tárolót borító új kompozit vákuum-szigetelőpaneles (VIP) hőszigetelés biztosítja, hogy a tároló készenléti vesztesége rendkívül alacsony.

Az új Kompakt WWP LS K split hőszivattyú belvilága.
Az új Kompakt WWP LS K split hőszivattyú belvilága.
Nyomtatható minőségű kép (600.2 KB)
Az új split hőszivattyú kültéri egységének belvilága.
Az új split hőszivattyú kültéri egységének belvilága.
Nyomtatható minőségű kép (659.7 KB)

Weishaupt szakcéget keres az
Ön közelében?

Itt talál Weishaupt szakcéget
Keresés

Személyes tanácsadást kér Weishaupt szakembertől?