ungarn hu Sajtó Szakmai sajtó 2013 Weishaupt rendszertechnika nagyméretű szolárrendszerekhez

Weishaupt rendszertechnika nagyméretű szolárrendszerekhez

A beépített gyűjtővezetékes Weishaupt WTS-F2 síkkollektorok nagy hőszükségletű objektumoknál, mint pl. szállodák, sportlétesítmények, társasházak, idősek otthona stb. alkalmazhatók.

Szakmai sajtó

2013. 03. 12.

Weishaupt rendszertechnika nagyméretű szolárrendszerekhez

A beépített gyűjtővezetékes Weishaupt WTS-F2 síkkollektorok nagy hőszükségletű objektumoknál, mint pl. szállodák, sportlétesítmények, társasházak, idősek otthona stb. alkalmazhatók.

A kollektorok lapos- és ferdetetőre, a tetőborítás felett, vízszintes vagy függőleges elrendezésben történő elhelyezésre vannak kialakítva. Fontos: mind Low Flow- mind High Flow-üzemre alkalmasak.
A nagyteljesítményű többrétegű Mirotherm bevonat a közvetlen besugárzás mellett, hasznosítja a diffúz sugárzást is a hő kinyerésére. A sűrűvezetésű meander rézcső lézer kettős hegesztéssel kapcsolódik a teljes felületű abszorberhez, így biztosítva az optimális hőátvitelt. A meander elv mind a High Flow- mind a Low Flow-üzemre alkalmas, azonkívül nagyon jó légtelenítési és pangási tulajdonságokat biztosít.
A szolárüveg és az alu-keret kapcsolatát élettartamában rugalmas, magas minőségű kétkomponensű ragasztó teremti meg, mely a kollektort hatásosan védi a nedvesség behatolásától.
A nagyon jól kitalált szellőztető- és légtelenítő rendszer mindig biztosítja a kollektor belsejében az optimális „klímát” és minimálisra csökkenti a szolárüveg párásodását. A kollektorok összekapcsolását végző speciális kompenzátorok kiegyenlítik a kollektorokba beépített gyűjtővezetékek hőmérséklet okozta hosszváltozásait.
A kollektor magas stabilitását együtt szolgálja a hegesztett, időjárásálló alu-keretszerkezet a behengerelt alu-hátlappal és az élettartamában rugalmas beragasztású szolárüveggel.

A kollektorok rögzítésére csupán egyetlen szerszámra van szükség. Szintezhető sínek és magasságbeállítható tetőkampók teszik lehetővé a szolármező tökéletes illesztését a legkülönbözőbb tetőkiképzésekhez.

A WTS-F2 síkkollektorok mellett a Weishaupt átfogó rendszertechnikát kínál nagy szolárrendszerekhez. Ilyen elemek a nagyhatékonyságú hőszigeteléssel ellátott hidraulikai csoportok, a szolár- és energiatárolók egészen 3.000 liter űrtartalomig valamint az intelligens szabályzástechnika. Minden állomásban a legnagyobb hatékonyságra helyezték a hangsúlyt, ezért alapvetően energiatakarékos szivattyúkat alkalmaznak és minden egység teljes hőszigeteléssel ellátott.

A legkülönbözőbb kiegészítő komponensek teszik teljessé a termékpalettát, mint levegőleválasztó, átkapcsoló és kiegyenlítő szelepek, valamint az igényekhez illeszkedő előtét- és tágulási tartályok – mindösszesen mintegy száz rendszerelem. Komplex berendezéseken azonban a legfontosabb a szabályzástechnika. Így, a Weishaupt vevők számára már ismert WRSol szabályzók köre bővült azért, hogy további feladatoknak is megfelelhessenek. A különlegesség: minden hidraulikai állomás egy saját szabályzóval van ellátva, amely szükség esetén távfelügyelettel bővíthető.

A Weishaupt a partnereinek szinte mindenre kiterjedő támogatást nyújt. Ez kezdődik a tervezési segédletekkel, amelyekben a nagy solárrendszerek kialakításának lépései találhatók, folytatódik a fogyasztásmonitoringgal a meglévő rendszer melegvíz- és cirkulációs szükségleteinek meghatározására, a szolár-szimulációval, a feladatorientált rendszerterv és kábellista elkészítésén át az üzembe helyezésig. Melyet speciális oktatásban részesült szerviz technikusok végeznek el és dokumentálnak.

Nagy szolárrendszer Weishaupt WTS-F2 kollektorokkal.
Nagy szolárrendszer Weishaupt WTS-F2 kollektorokkal.
Nyomtatható minőségű kép (691.5 KB)
Weishaupt rendszertechnika szolár nagyrendszerekhez.
Weishaupt rendszertechnika szolár nagyrendszerekhez.
Nyomtatható minőségű kép (400.6 KB)
Szálloda projektpélda Weishaupt rendszertechnikával.
Szálloda projektpélda Weishaupt rendszertechnikával.
Nyomtatható minőségű kép (767.7 KB)

Weishaupt szakcéget keres az
Ön közelében?

Itt talál Weishaupt szakcéget
Keresés

Személyes tanácsadást kér Weishaupt szakembertől?