ungarn hu Sajtó Szakmai sajtó 2012 WES-A (660 és 910 liter) energiatárolók

WES-A (660 és 910 liter) energiatárolók

A 2012 nyarától szállításra kerülő WES 660 és 910-A energiatárolók egészen kiemelkedő tulajdonságokkal és képességekkel rendelkeznek, már alapkivitelben.

Szakmai sajtó

2012. 04. 01.

WES-A (660 és 910 liter) energiatárolók

A 2012 nyarától szállításra kerülő WES 660 és 910-A energiatárolók egészen kiemelkedő tulajdonságokkal és képességekkel rendelkeznek, már alapkivitelben.

Ilyen a nagyhatékonyságú Isodual-hőszigetelés, a szabadalmaztatott egyrétegű termooszlop, a rozsdamentes acélból készült melegvíz-átömlési rendszer, a gáz vagy olaj kondenzációs rendszerekhez való csatlakozása bypass-funkcióval, a további kiegészítő hőforrások csatlakoztathatósága (harmadik hőforrás, elektromos fűtőpatron) valamint a több – pontosan meghatározott helyzetű -- merülőhüvely.

Az innovatív Weishaupt energiatároló több forrásból származó hőt fogad be (szilárd tüzelésű kályha, hőszivattyú, elektromos fűtőpatron stb.). Biztosítja az ideális hőszétosztást és ezen felül, higiéniailag példamutató melegvíz-teljesítményt valósít meg.

A friss víz felmelegítése -- áramlása közben – a spirál-alakban elhelyezett, hullámos felületű rozsdamentes csőben történik. Miután a sokszoros vízcsere és az áramlási sebesség miatt szinte lehetetlen a pangás, példamutatóak a higiéniai adottságok. Nem csak friss, hanem kiemelkedően nagy melegvíz-teljesítményű is a rendszer, így a Weishaupt energiatárolója szállodák és panziók számára is kitűnő megoldás.

A szabadalmaztatott réteges termooszlop igazi hőterelő rendszerként működik; több, különböző módon elhelyezett hőzsalu teremti meg biztonsággal az energiatárolón belüli hőelosztást. Először mindig a tároló felső tartománya kapja meg az energiát úgy, hogy nagyon rövid időn belül rendelkezésre áll hő a fűtés és a melegvíz-készítés számára. A beépített szolárhőcserélős termooszlop kizárólag fizikai elv alapján működik, mechanikus eleme nincs, külső hőcserélőre nincs szükség. Ez az üzemmód a legjobb feltételeket teremti meg a tároló hosszú élettartamához.

A 100 mm vastag kétrétegű Isodual hőszigetelés biztosítja, hogy a szolárhozam valóban hasznosuljon. A belső réteg 20 mm vastag poliészterszövet, mely teljesen rásimul a tároló falára és meggátolja a falmelletti légáramlást. A külső réteg 80 mm vastag speciális kialakítású Neopor, extrém Lambda-értékkel (0,0316 W/m•K, referencia hőmérséklet: 10 °C). Az egyszerű szerelés érdekében a szigetelés három szegmensre van felosztva, melyeket egymással gyorsrögzítők szorítanak össze. A tároló esztétikus megjelenését formatervezett takarólemezek teremtik meg.

WES-A
WES-A
Az új Weishaupt WES-A (660 és 910 liter) energiatároló metszete.
Nyomtatható minőségű kép (1.4 MB)
Isodual hőszigetelés
Isodual hőszigetelés
A kétrétegű Isodual hőszigetelés három szegmensre van osztva.
Nyomtatható minőségű kép (649.7 KB)

Weishaupt szakcéget keres az
Ön közelében?

Itt talál Weishaupt szakcéget
Keresés

Személyes tanácsadást kér Weishaupt szakembertől?