ungarn hu Sajtó Szakmai sajtó 2011 Weishaupt WK80 ipari égő (22 MW-ig)

Weishaupt WK80 ipari égő (22 MW-ig)

A WK80 ipari égők a 22 MW-ig terjedő teljesítménytartományban már minden járatos tüzelőanyaggal működtethetők és két tüzelőanyagos kivitelben is rendelkezésre állnak.

Szakmai sajtó

2011. 03. 01.

Weishaupt WK80 ipari égő (22 MW-ig)

A WK80 ipari égők a 22 MW-ig terjedő teljesítménytartományban már minden járatos tüzelőanyaggal működtethetők és két tüzelőanyagos kivitelben is rendelkezésre állnak.

A WK80 égő a legerősebb a 40/50/70 és 80 méretsorban. Teljesítményosztályában az egyetlen tüzelőberendezés a világon, mely gyári típusvizsgálattal kerül kiszállításra: a helyi egyedi átvételre nincs szükség.

A swirlflame-kivitelű WK80 égő a rövid tűzterű vízcsöves kazánokhoz is tökéletesen megfelel. Az új keverőrendszer kombinálja a levegőperdítést a bevált lángstabilitással és tüzelőanyag hozzávezetéssel. Ez az új fejlesztés a világ legnagyobb – Schwendi-ben található – vizsgáló-lángcsövének köszönhetően volt lehetséges.

A Weishaupt WK-sorozatú ipari égőket építőszekrény elven tervezték, ez azt jelenti, hogy a ventilátor, a vezérlőszekrény, az olaj szivattyúállomás és az előmelegítő állomás az égőtől külön kerül elhelyezésre. A különböző alkalmazásokhoz való illesztésben nagy rugalmasságot biztosít e koncepció. A tüzelőanyag lehet földgáz és pb-gáz valamint könnyű-, közép- és nehézolaj.

A tüzelőberendezés üzeme, a digitális tüzelésmenedzsment révén kényelmesebb és biztonságosabb. A lényeges funkciók, mint a levegő és a tüzelőanyag-hozzávezetés vagy a lángőrzés digitális pontossággal ellenőrzöttek és vezéreltek. Optimális az égő üzeme, maximális a gazdaságosság és minimális az emisszió.

Abban az esetben, ha az égő adatait egy SPS-vezérlés felé kell továbbítani vagy az égő egy épületfelügyeleti rendszerrel kapcsolódik, az E-Gate készüléken keresztül különböző busz-rendszerek állnak rendelkezésre. A vezérlési és menedzsment szinthez ajánlja a Weishaupt a korszerű és bármely követelmény-rendszerhez illeszthető ProGraf NT szoftvertermékét.

Sok ipari, technológiai folyamatnál magas a füstgázhőmérséklet a magas közeghőmérséklet (pl. magas hőmérsékletű kazán) miatt. Ebből a forró füstgázból jelentős nagyságú energia nyerhető vissza. A visszavezetés a füstgázvezetékben elhelyezett égési levegő hőcserélő révén valósul meg. Ezzel a technológiával a hatásfok akár 9 százalékkal javítható. A Weishaupt WK ipari égők 250°C hőmérsékletű égési levegővel is üzemeltethetők.

A WK 80 égő forrólevegős kivitelű égőháza nagyhatékonyságú hőszigeteléssel van ellátva. Még 250°C égési levegő hőmérsékletnél is, a ház felületi hőmérséklete alacsonyabb, mint 100°C. Emellett hatékony zajcsökkentést nyújt a szigetelés. Így az égő zajszintje 85 dB(A) alatti!

Az új kialakítású keverőrendszerrel a korábbi WK-égőkhöz képest kb. 40 %-kal alacsonyabb az égő nyomásvesztesége. Így kisebb ventilátoregységeket lehet alkalmazni – alacsonyabb az áramfelvétel. Az üzemeltető számára ez azt jelenti: kedvezőbb beszerzési és energia-költségek. Ezen felül csökkennek a lengések, üzem közben az égő csendesebb. Az új keverőrendszer révén egyben tovább csökkentek az emissziós értékek, megnövekedett 22.000 kW-ra a teljesítmény valamint csökkent az elektromos teljesítmény felvétel.

Weishaupt WK80 ipari égő.
Weishaupt WK80 ipari égő.
Nyomtatható minőségű kép (483.5 KB)

Weishaupt szakcéget keres az
Ön közelében?

Itt talál Weishaupt szakcéget
Keresés

Személyes tanácsadást kér Weishaupt szakembertől?